Η Εθνική του Σκίμπε αποκαλύπτεται

Η Εθνική του Σκίμπε αποκαλύπτεται

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα ζει στην εποχή του Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο δείγμα γραφής της φιλοσοφίας του στο αυριανό φιλικό με το Μαυροβούνιο που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη στις 20.00. Χθες, ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για τους ποδοσφαιριστές που κάλεσε, όπως και για το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Να κάνουμε όλοι μία νέα αρχή, με θάρρος και να δείξουμε επιτέλους στα φιλικά ένα άλλο πρόσωπο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι τα επίσημα. Πιστεύω διαλέξαμε έτοιμους παίκτες. Μετά το πρώτο παιχνίδι θα φύγουν τέσσερις, και θα μπουν άλλοι τέσσερις στην ομάδα», είπε αρχικώς ο Σκίμπε. Υπενθυμίζουμε πως την Τρίτη η Εθνική μας θα δώσει ένα ακόμη φιλικό στο φαληρικό γήπεδο, με αντίπαλο την Ισλανδία.

Και πρόσθεσε ο Γερμανός προπονητής: «Ηταν φανερό ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε στα πλάγια με εξτρέμ. Γι’ αυτό κοιτάμε να βάλουμε ποιότητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να παίξουμε από τα πλάγια». Πάντως, δεν ξεκαθάρισε αν θα επιλέξει σύστημα με τρεις ή τέσσερις αμυντικούς: «Θα το δούμε στην προπόνηση. Aσχετα με το σχήμα, θέλω να ξεκινήσουμε με δύναμη και πολύ επιθετικά».

Ολοκληρώνοντας, έστειλε ένα μήνυμα προς τους Ελληνες φιλάθλους: «Μία νέα αρχή σημαίνει για τον καθένα ότι μπορεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έδειξε μέχρι σήμερα. Είναι άσχημο να βλέπεις το Euro από την τηλεόραση. Κανείς δεν χαίρεται που κάθεται σπίτι του και είναι υποχρεωμένος να δει το τουρνουά από την τηλεόραση. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας».

Την πρώτη τους παρουσία στην αποστολή της Εθνικής σχολίασαν ο αμυντικός της Μπολόνια, Μάριος Οικονόμου και ο επιθετικός της Κορτράικ, Θανάσης Παπάζογλου: «Είναι σίγουρα μία επιβεβαίωση, όπως για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά που έχουν αποδείξει ότι στέκονται σε υψηλό επίπεδο. Εγώ έχω μόνο να μάθω από την Εθνική και ελπίζω και εγώ να πείσω πρώτα τους συμπαίκτες μου και ύστερα τον προπονητή ότι μπορώ να είμαι μέλος της ομάδας» είπε ο Οικονόμου, ενώ ο Παπάζογλου ανέφερε: «Η Εθνική είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Eτσι ήταν και για μένα από τότε που άρχισα το ποδόσφαιρο και επιτέλους έχω ευκαιρία να παίξω και στην Εθνική ανδρών».

Ενας από τους παίκτες που δεν κλήθηκαν για τα δύο φιλικά με το Μαυροβούνιο και την Ισλανδία, είναι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος σχολίασε σχετικώς: «Περίμενα την κλήση μου στην Εθνική. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά μόνο να δουλέψω. Δεν είμαι άνθρωπος που σκύβω το κεφάλι και απογοητεύομαι. Συνεχίζω. Πάντως δεν έχει ξανασυμβεί να κληθούν δύο και όχι τρεις τερματοφύλακες στην Εθνική».

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κώστας Μανωλάς τόσο στην πρωινή, όσο και στην απογευματινή προπόνηση, λόγω κόπωσης. Σήμερα αναμένεται να γυμναστεί κανονικά.

Μέσω της επίσημης σελίδας της Εθνικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι διεθνείς έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τον λαό του Βελγίου: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή