Εξηγήσεις Κοντονή, αντίδραση ΠΑΟ

Εξηγήσεις Κοντονή, αντίδραση ΠΑΟ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση της «διπολικής πολιτικής», που ακολουθείται στα θέματα του ποδοσφαίρου και είναι αυτή της συναίνεσης και της δικαστικής εκκαθάρισης των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, σε αιφνιδιαστική συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Σχετικά με το θέμα της ματαίωσης της συνάντησης που θα είχε με τους «επενδυτές-ιδιοκτήτες» των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο κ. Κοντονής είπε: «Η ΠΑΕ (σ.σ. Ολυμπιακός) μας απάντησε ότι έχουν οι δικηγόροι της συζητήσει με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δεν είχε καμία αντίρρηση και γι’ αυτό προέβημεν στη δημοσιοποίηση της συνάντησης. Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς, ενώ ήταν γνωστό αυτό το γεγονός, την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση υπήρξε τοποθέτηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών και της οποιασδήποτε αντίρρησης την οποία είχε. Δεν θα κρίνω το νομικό υπόβαθρο της άποψής του. Τι ευθύνη είχαν το υπουργείο και ο υφυπουργός Αθλητισμού για τη ματαίωση αυτής της συνάντησης; Είχα εγώ τη δυνατότητα να διερευνώ αυτοδυνάμως προς την εισαγγελική αρχή και να θέτω ερωτήματα εάν μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να συμμετάσχει; Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να κάνει εισαγγελέας εάν εγώ του έθετα ένα τέτοιο ερώτημα –το πιο ευγενικό– θα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο».

Σε ερώτηση που του έγινε για το ίδιο θέμα απάντησε: «Η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και για την εμπλοκή και επέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας. Μπορεί να μην υπάρχει και καμία σκιά, θα το δούμε. Εμένα μου απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μια επιστολή που θέτει αυτά τα ζητήματα και θα τη διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Οσον αφορά τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τριμελή αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA και εκπροσώπους της ΕΠΟ, με βασικό θέμα την αλλαγή της απόφασής του να διακόψει οριστικά το κύπελλο, υπό την απειλή κυρώσεων είπε: «Περιμένω έναν ουσιαστικό διάλογο. Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας είναι ένας νόμος τον οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων και έχει γίνει αποδεκτός από όλους».

Για την αίτηση ακύρωσης της εν λόγω απόφασης, που θα συζητηθεί σήμερα στο ΣτΕ, είπε: «Εμείς δίνουμε και τη δικαστική μάχη για την επιβεβαίωση της απόφασής μας, γιατί θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή ήταν νόμω και ουσία βάσιμη και ως προληπτικό μέτρο δίνει λύση σε ένα πρόβλημα πάρα πολύ σοβαρό που είναι το πρόβλημα της Δημόσιας Τάξης».

Τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός: «Ο κ. Κοντονής με τη σημερινή συνέντευξή του επιβεβαιώνει το μένος του κατά του Παναθηναϊκού, χρησιμοποιώντας καθ’ όλη τη διάρκειά της επιχειρηματολογία πανομοιότυπη με εκείνη του Ολυμπιακού.

Σταχυολογούμε:

– Μιλάει απαξιωτικά για όσους αγωνιούν για το ποδόσφαιρο και τους καλεί “να κοιτάξουν τις ομάδες τους και να επενδύσουν σοβαρά σε αυτές”. Τι διαφορετικά λένε μονότονα ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης;

– Δεν διστάζει να πει ότι του προκαλεί “εντύπωση (…), απορία και πρέπει να διερευνηθεί” η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών να απαγορεύσει στον Μαρινάκη να παραβρεθεί στη συνάντηση κορυφαίων παραγόντων που θα συζητούσαν για το ποδόσφαιρο. Ούτε οι νομικοί της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν τολμούν να πάρουν τέτοια θέση.

– Την ώρα που χωρίς καμία αυτοσυγκράτηση ενοχοποιεί με ευκολία τους οπαδούς, αναφέροντας σχετικά με τα γεγονότα στη Λευκάδα πως “για πρώτη φορά υπάρχουν εκτεταμένες συλλήψεις και παραπομπή στους ανακριτές για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικής φύσης και για πρώτη φορά η Αστυνομία προφυλάσσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών”, αναφερόμενος στη δικαστική εμπλοκή του Μαρινάκη υπογραμμίζει “για πολλοστή φορά- ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας”.

Με τον τρόπο που ο ίδιος ο υφυπουργός χειρίζεται το ποδόσφαιρο, έχει πλέον επιλέξει συμμάχους και συνομιλητές που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά του αθλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή