Η Ευρώπη «ζεσταίνεται» για το Euro της Γαλλίας

Η Ευρώπη «ζεσταίνεται» για το Euro της Γαλλίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία πολύ σπουδαία φιλικά μεταξύ κορυφαίων εθνικών ομάδων επιφυλάσσει στους φιλάθλους το αποψινό πρόγραμμα προετοιμασίας ενόψει των τελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γαλλία, με το Πορτογαλία – Βέλγιο στη Λεϊρία να έχει ιδιαίτερη σημασία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Τρεις μέρες μετά την ήττα-χαστούκι από την Αγγλία στο Βερολίνο (2-3), η Γερμανία υποδέχεται στο Μόναχο την Ιταλία, που την Πέμπτη έμεινε στο 1-1 με την Ισπανία. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν 2-0, αλλά έφυγαν ηττημένοι από την ανανεωμένη Αγγλία του Ρόι Χότζσον. Οι Αγγλοι δεν έχασαν ευκαιρία να κάνουν… πλάκα στους Γερμανούς, με τον Γκάρι Λίνεκερ να «διορθώνει» τη γνωστή του φράση περί νίκης των Γερμανών στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα, γράφοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με 11 παίκτες σε κάθε ομάδα και στο τέλος οι Γερμανοί αφήνουν να τους ξεφύγει προβάδισμα δύο τερμάτων».

Οι Αγγλοι απόψε υποδέχονται τους Ολλανδούς, που επίσης ηττήθηκαν 3-2 εντός έδρας, από μια εντυπωσιακή Γαλλία στο Αμστερνταμ την Παρασκευή. Ωστόσο, ξεχώρισε η συγκινητική στιγμή του αγώνα στο 14ο λεπτό, όταν ο αγώνας διεκόπη προς τιμήν του εκλιπόντος Γιόχαν Κρόιφ, που φορούσε τον αριθμό 14 στην καριέρα του. Ολο το γήπεδο σηκώθηκε και χειροκρότησε επί τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι Ισπανοί πάλι έμειναν στην ισοπαλία προχθές, αφού τρεις ημέρες μετά το 1-1 στην Ιταλία μοιράστηκαν ένα 0-0 με τη γηπεδούχο Ρουμανία, αλλά με τον τερματοφύλακα Ικερ Κασίγιας να ισοφαρίζει το ρεκόρ του Βιτάλι Αστάφιεφς με 166 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή