«Καμπανάκι» από Ισλανδία για Σκίμπε

«Καμπανάκι» από Ισλανδία για Σκίμπε

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αμυντικά προβλήματα και κυρίως τα λάθη στις στατικές φάσεις κόστισαν στην Εθνική μας, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 3-2 από την Ισλανδία, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Σίγουρα, βελτιώνει την εικόνα σε σύγκριση με την παρουσία της στην προκριματική φάση του Euro, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο Μίχαελ Σκίμπε χρησιμοποίησε και πάλι σύστημα 3-5-2, προχωρώντας ωστόσο σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με το προηγούμενο φιλικό με αντίπαλο το Μαυροβούνιο. Μόνο οι Τοροσίδης, Σταφυλλίδης και Φορτούνης κράτησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα. Εξαιτίας των πολλών αλλαγών, το αντιπροσωπευτικό χρειάστηκε χρόνο για να βρει τον προσανατολισμό του. Ετσι, οι Ισλανδοί πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας δοκάρι στο 4΄.

Στο 19΄ ο Τοροσίδης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Φορτούνης, ανοίγοντας το σκορ για την ελληνική ομάδα. Χάρη σε αυτό το γκολ, η Εθνική ισορρόπησε το παιχνίδι καταφέρνοντας να φθάσει σε δεύτερο τέρμα με σουτ του μεσοεπιθετικού των «ερυθρόλευκων» στο 31΄. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα οι Ισλανδοί «επέστρεψαν» στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1 με τον Τραούστασον. Στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες είχαν δοκάρι, αρχικώς η Εθνική μας με τον Καρέλη στο 43΄ και εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι στο 45΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Σκίμπε έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 3-1 μόλις στο 48΄. Ομως, η κεφαλιά του Τζιόλη σταμάτησε στο δοκάρι. Εν συνεχεία εμφάνισε αρκετά προβλήματα στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, γεγονός που διευκόλυνε τους Ισλανδούς να φθάσουν στη νίκη με γκολ του Ινγκασον στο 70΄ και του Σίγκουρτσον στο 82΄. Είναι ένας τομέας πάνω στον οποίο θα πρέπει να δουλέψει ο Γερμανός τεχνικός στη συνέχεια. Και κυρίως στις στατικές φάσεις, αφού από εκεί προήλθαν και τα τρία γκολ των νικητών.

Με την εξαιρετική εμφάνισή του ο Κώστας Φορτούνης απέδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε βασική μονάδα της Εθνικής. Καλή παρουσία είχαν επίσης ο Τοροσίδης και ο Σταφυλλίδης, ο οποίος αγωνίστηκε σε ρόλο αμυντικού μέσου. Μετά το τελευταίο σφύριγμα οι περίπου 5.000 θεατές που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο χειροκρότησαν τους διεθνείς, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους εμψυχώσουν στο νέο ξεκίνημα.

Σχολιάζοντας την εικόνα της αναμέτρησης, ο Μίκαελ Σκίμπε ανέφερε: «Μας νίκησαν στις στατικές φάσεις. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό και μπορούμε να το διορθώσουμε. Επιθετικά είχαμε ξανά καλές ευκαιρίες. Δυστυχώς, η τελική προσπάθεια δεν ήταν σωστή, αλλιώς θα είχαμε πετύχει και άλλα γκολ».

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81΄ Τζαβέλλας), Χολέμπας, Σταφυλλίδης, Τζιόλης, Τοροσίδης (77΄ Πέτσος), Φορτούνης (77΄ Ταχτσίδης), Καρέλης (46΄ Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46΄ Βέλλιος).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Κρίστινσον, Σαέβαρσον, Χέρμανσον, Ινγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Κγιάρτανσον, Τραούστασον, Σκούλασον. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Χάλντορσον, Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Σίγκντορσον.

• Τους λόγους για την απογοητευτική πορεία της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αναζήτησε ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport24.gr. «Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Δεν έχω δει όλα τα ματς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Με τα πάνω του και τα κάτω του. Είναι γενιές που είναι καλές, άλλες… μπορείς να παίζεις καλά, να παίζεις άσχημα, να παίρνεις αποτελέσματα. Αλλά η Ελλάδα έχει πολλούς παίκτες οι οποίοι παίζουν σε ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζουν σε ομάδες υψηλότατου επιπέδου. Ισως να μη συνθέτουν σωστά την ομάδα που θα έπρεπε να συνθέτουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ισλανδός επιθετικός, ο οποίος στο πρώτο μισό της περιόδου έπαιξε στον Ολυμπιακό και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Αουγκσμπουργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή