Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αθλητισμού πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αθλητισμού πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολιτική αναστάτωση στην Βραζιλία προκάλεσε αλλαγές και στην ηγεσία του αθλητισμού, μόλις πέντε μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τζορτζ Χίλτον που ήταν υπουργός αθλητισμού παραιτήθηκε και θα αντικατασταθεί από τον Ρικάρντο Λεισέρ.

Η αποχώρηση του Χίλτον ήταν αναμενόνμενη από την στιγμή που το κεντρώο κόμμα PMBD στο οποίο ανήκει αποφάσισε να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ.

Ο αντικαταστάτης του ήταν ανώτατος αξιωματούχος στο υπουργείο Αθλητισμού και χειρίζεται τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πολιτική αναταραχή και οι διαδηλώσεις που γίνονται εναντίον της προέδρου δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα οικονομικά προβλήματα έχουν φέρει καθυστερήσεις και σε πολλά από τα προγραμματισμένα έργα.

Αγνωστο παραμένει εάν μέχρι τις 5 Αυγούστου θα έχει προλάβει να λειτουργήσει η νέα γραμμή του μετρό. Πρόκειται για μία επέκταση 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης μέχρι το Ολυμπιακό Πάρκο.

Ο ιός Ζίκα είναι ακόμη ένα θέμα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία αλλά και τα μολυσμένα υδάτινα συστήματα. Εκτός από τον κόλπο του Γκουαναμπάρα, μολυσμένη είναι και η λίμνη Ροντρίγκο ντε Φρέιτας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες κωπηλασίας.

Κατά καιρούς ανασύρονται εκατοντάδες κιλά νεκρά ψάρια, με αποτέλεσμα να την αποκαλούν «νεκρή λίμνη».

Σε ότι αφορά στην πώληση εισιτηρίων το ενδιαφέρον παραμένει μικρό. Στην εγχώρια αγορά έχει διατεθεί λιγότερο από το 50% των εισιτηρίων, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή υπολόγιζε ότι από αυτές τις εισπράξεις θα καλύψει το 17% του προϋπολογισμού της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή