Προπονητική «αγκαλιά» στον Σκίμπε

Προπονητική «αγκαλιά» στον Σκίμπε

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές εντυπώσεις άφησε η χθεσινή συνάντηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε με τους προπονητές και τους γιατρούς των ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε αθηναϊκό ξενοδοχείο. Ηταν μία ιδέα του Γερμανού η οποία υλοποιήθηκε την επομένη του φιλικού αγώνα με την Ισλανδία στο Καραϊσκάκη, όπου είχαν προσκληθεί και έδωσαν το «παρών» οι περισσότεροι από τους τεχνικούς των 16 ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Στόχος του Μίχαελ Σκίμπε ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Εθνική μας ετοιμάζεται να μπει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Η έναρξη των υποχρεώσεών της θα γίνει το φθινόπωρο, εφόσον αποφευχθεί το Grexit.

Από τη χθεσινή συνάντηση απουσίαζαν μόνο οι Παράσχος (Πλατανιάς), Λουτσέσκου (Ξάνθη) και Στοΐνοβιτς (Πανθρακικός), οι οποίοι είχαν ενημερώσει σχετικώς. Το «παρών» έδωσαν και οι Μεταξάς, Τσάνας, όπως και οι Νικοπολίδης, Κατεργιαννάκης, Μπιζάς, που εκπροσώπησαν τις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, υποδέχτηκε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα με τη δική τους συμβολή στο έργο του Μίχαελ Σκίμπε. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Πογιέτ, Χάβος, Δέλλας, Ελευθερόπουλος, Παπαδόπουλος, Καραγεωργίου, Μάντζιος, Σίλβα, Στραματσόνι, Μαντζουράκης, Ουζουνίδης, Ιβιτς και Πετράκης.

Επειτα από πρόταση του Σκίμπε, συμφωνήθηκε κάθε 15 ημέρες και για ένα διήμερο να συγκεντρώνονται παίκτες των ομάδων που είναι διεθνείς αλλά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους για να κάνουν προπονήσεις υπό τις οδηγίες του.

Στη συνάντηση διάρκειας δυόμισι ωρών, ανάμεσα σε άλλα αναζητήθηκαν τρόποι για τη βελτίωση του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. Επιπλέον, προτάθηκε να εφαρμοστεί το μοντέλο της Αγγλίας και να δημιουργηθούν ομάδες στις οποίες θα αγωνίζονται μόνο οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές. Η συζήτηση αυτή θα επαναληφθεί στα τέλη Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής, Γιώργος Γκοδόλιας, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Αργύρης Βούλγαρης, συναντήθηκαν με τους γιατρούς των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή