Παγκόσμιο Κύπελλο με 40 ομάδες από το 2026 θέλει ο πρόεδρος της FIFA

Παγκόσμιο Κύπελλο με 40 ομάδες από το 2026 θέλει ο πρόεδρος της FIFA

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιό του για διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου με 40 ομάδες από το 2026, από 32 που είναι σήμερα, ανέλυσε από τη Νότια Αμερική όπου περιοδεύει ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Μιλώντας στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, δήλωσε ότι «πρέπει να ανοίξουμε τα τελικά σε περισσότερους και η σκέψη μας αφορά στο να αρχίσει αυτό από το 2026. Σκοπεύουμε να το συζητήσουμε με όλους, τους ποδοσφαιριστές, το συμβούλιο της FIFA, κ.λπ. Ετσι όχι μόνο παρέχουμε σε πολλές ομάδες τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, αλλά και σε πολλούς ακόμη το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά», είπε ο 46χρονος πρόεδρος, δείχνοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι οριστικό.

Ο κ. Ινφαντίνο σημείωσε ακόμη ότι αν αυξηθούν σε 40 οι ομάδες στα τελικά, η Νότια Αμερική θα εκπροσωπείται σίγουρα από πέντε χώρες και ίσως άλλη μία που θα δώσει μπαράζ με εκπρόσωπο άλλης συνομοσπονδίας, ενώ σήμερα προκρίνονται τέσσερις και άλλη μία παίζει μπαράζ.

Από το 1998 και τα τελικά της Γαλλίας, έχει καθιερωθεί η συμμετοχή 32 ομάδων στο Μουντιάλ, ενώ από το τουρνουά του 2006 ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν προκρίνεται αυτόματα στην επόμενη διοργάνωση αλλά πρέπει να περάσει από τα προκριματικά. Ο κ. Ινφαντίνο δήλωσε μάλιστα για το τελευταίο ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, ο νέος ηγέτης του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δήλωσε τη δευτέρα από την Ασουνσιόν, την πρωτεύουσα της Παραγουάης, ότι θα ήταν υπέρ της συνδιοργάνωσης του Ιωβηλαίου Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030 από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, τις χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο τελικό το 1930 στο Μοντεβιδέο.

• Πιο άμεσο είναι το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της Βαλένθια, καθώς οι «νυχτερίδες» απέλυσαν χθες τον Γκάρι Νέβιλ και έδωσαν τα ηνία της ομάδας στον πρώην βοηθό προπονητή της ομάδας, Πάκο Αγεσταράν, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ετσι έλαβε άδοξο τέλος η πρώτη θητεία του πρώην διεθνούς αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε πάγκο συλλόγου, αφήνοντας τη δημοφιλή ομάδα της ανατολικής Ισπανίας στη 14η θέση, μόλις έξι βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στην πατρίδα του Νέβιλ, την Αγγλία, όλοι μιλούν πλέον για τον Τζέιμι Βάρντι που σκόραρε ξανά για την εθνική τους ομάδα, τη φορά αυτή στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ολλανδία προχθές. Ο Γουέιν Ρούνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε μάλιστα για τον άσο της Λέστερ ότι ακόμη και ο υιός Ρούνι ζήτησε από τον πατέρα του και αρχηγό της εθνικής να του πάρει φανέλα της Αγγλίας με το όνομα του Βάρντι στην πλάτη, και όχι το δικό του!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή