Δραματικές διαπραγματεύσεις

Δραματικές διαπραγματεύσεις

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λήγει σήμερα η διορία που έχει δώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, προκειμένου να άρει την απόφασή του για οριστική διακοπή του κυπέλλου. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως έχει αποφασιστεί, θα επιβληθεί στην ΕΠΟ η κύρωση του αποκλεισμού συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να μη ληφθεί σήμερα κάποια απόφαση, αφού οι δύο πλευρές βρίσκονται στη φάση της «τελικής διαπραγμάτευσης», που ενδέχεται να διαρκέσει μία εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του υπουργείου έχει συντάξει λίστα με τα πρόσωπα που πρέπει να τεθούν προσωρινά σε αργία, λόγω των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζουν από τη Δικαιοσύνη για τη δράση τους στο ποδόσφαιρο.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται εννέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος Γ. Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γ. Καραμελίδης, καθώς και μέλη του προεδρείου. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης». Η λίστα αυτή φέρεται να εστάλη στη FIFA.

Χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι «για τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τον ελληνικό αθλητισμό, αν η ΕΠΟ δεν πάρει άμεσα, τώρα, εκείνα τα μέτρα που θα πιστοποιούν ότι το καθεστώς της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας και της καχυποψίας θα λάβει τέλος, τότε είναι πολύ πιθανό, τις επόμενες μέρες, η ΕΠΟ να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες» και πρόσθεσε: «Χρέος της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο δεν επιδιώκει, θα κάνει αυτά που πρέπει άμεσα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να αποκατασταθεί το κύρος της ΕΠΟ κι η αξιοπιστία της στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Ας ξέρουν όλοι πως σε θέματα ηθικής, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω. Είναι εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το θέμα που έχει προκύψει ο Παναθηναϊκός εξέφρασε την ακόλουθη θέση: «Δεν θεωρούμε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το αν συνεχιστεί ή όχι το κύπελλο Ελλάδας. Το πρόβλημα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο από ένα θεσμό που δεν συμμετέχουμε και υφίσταται επί σειρά ετών εξαιτίας της απόλυτης διαφθοράς στην ΕΠΟ. Και αυτό που αποτελεί την πάγια θέση μας και τον αποκλειστικό σκοπό μας και φαίνεται από τις πράξεις μας όλο αυτό το διάστημα, είναι η κάθαρση και το ξήλωμα του καθεστώτος στην ΕΠΟ. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος και θα κρατήσουμε την ουσία και όχι τα επικοινωνιακά τρικ».

«Γιατί θα πρέπει να αποτρέψει το υποτιθέμενο Grexit ο “Χ” αρμόδιος υπουργός, που ζητεί την αποπομπή όσων διώκονται ποινικά και όχι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που θα έπρεπε να το πονάει περισσότερο και δεν απομακρύνει τους υπόδικους, αλλά επιμένει να διατηρεί στους κόλπους της όσους κατηγορούνται;», αναρωτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, δίνοντας το στίγμα της ΠΑΕ, ενώ ο ομόλογός του στον ΠΑΟΚ, Κ. Κυριάκος τόνισε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο καταστρέφεται από τη διαφθορά και τα παράγωγά της. Οσοι είναι υπεύθυνοι για τη διαφθορά ή την ανοχή της βρίσκονται –για λίγο– ακόμη στις θέσεις τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή