«Σημαιοφόρος» της κάθαρσης ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

«Σημαιοφόρος» της κάθαρσης ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι ηγεσίες σε FIFA, UEFA και CONMEBOL (της Νότιας Αμερικής) αλλάζουν λόγω φαινομένων διαφθοράς, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, της Αρσεναλ και της εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, ηγείται σταυροφορίας στην πατρίδα του κατά της διεφθαρμένης, όπως λέει, ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Ο 39χρονος νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 με τη Σελεσάο είναι εκ των ηγετών του κινήματος ποδοσφαιριστών, νυν και πρώην, με την ονομασία Μπομ Σένσο, δηλαδή «Κοινή Λογική», αντικειμενικός σκοπός του οποίου είναι η κάθαρση και επανοργάνωση του ποδοσφαίρου στη χώρα, που βασανίζεται επί δεκαετίες από τη διαφθορά και την κακή οργάνωση.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έχει προσφάτως ακουστεί και ως υποψήφιος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, καλεί σε χθεσινή του συνέντευξη αστέρες του παρελθόντος και του παρόντος όπως οι Νεϊμάρ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος να ενισχύσουν την προσπάθεια του Μπομ Σένσο.

Ζητεί ακόμη την αποπομπή από το ποδόσφαιρο παραγόντων που ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς, ενώ έχει καταγγείλει ακόμη και «αντίποινα» κατά ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στο κίνημα από παράγοντες των ομάδων τους.

Τη θεσμική κρίση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου δεν βοηθάει και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού στη χώρα, έρμαιο κι εκείνη της πολιτικής αναταραχής των τελευταίων μηνών.

Τέλος ο υπ. Αθλητισμού

Χθες τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, η προεδρία της Βραζιλίας ανακοίνωσε την αποχώρηση του υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Τζορτζ Χίλτον από την κυβέρνηση, η οποία φυλλορροεί και την αντικατάστασή του από το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βραζιλίας, Ρικάρντο Λέιζερ, τέσσερις μόλις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Ο κ. Λέιζερ χαρακτηρίζεται από δημοσιογραφικούς κύκλους στη Βραζιλία κατάλληλος για τη θέση, έχοντας από καιρό την ευθύνη του κυβερνητικού συντονισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θεωρείται και μη διεφθαρμένο στέλεχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή