«Ρότα» για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Ρότα» για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά ολυμπιακής πρόκρισης βρίσκεται το ελληνικό σκάφος των Σοφία Μπεκατώρου – Μιχάλη Πατενιώτη στην κατηγορία Νάκρα 17. Οι ιστιοπλόοι μας αγωνίζονται στο παγκόσμιο κύπελλο «Πριγκίπισσα Σοφία», το οποίο συνεχίζεται στη Μαγιόρκα.

Οι Μπεκατώρου – Πατενιώτης βρίσκονται στη 17η θέση και για να προκριθούν πρέπει να μην καταφέρει να τους περάσει το ρωσικό πλήρωμα, το οποίο ακολουθεί σε απόσταση έξι βαθμών.

Με διάκριση «φλερτάρουν» οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στα 470 (ήδη υπάρχει πρόκριση στην κλάση). Οι αθλητές μας, ύστερα από οκτώ κούρσες, βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Στην 7η είναι οι Καμπουρίδης – Παπαδόπουλος και στην 9η οι Παπουτσόγλου – Ορφανός. Στις γυναίκες, οι Μπόζη – Κλωναρίδου καταλαμβάνουν την 34η θέση και οι Παγίδα – Παπαδοπούλου την 47η.

Στα RSX καλή είναι η προσπάθεια του Βύρωνα Κοκκαλάνη (5ος), ενώ η Κέλλυ Σκαρλάτου είναι 28η.

Μία καλή θέση διεκδικεί και ο Γιάννης Μιτάκης στα Φιν. Υστερα από οκτώ ιστιοδρομίες βρίσκεται στην 7η θέση.

Η χώρα μας διεκδικεί πρόκριση και στα Λέιζερ Στάνταρντ, αλλά οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Ο Αντώνης Μπογιούρης μπορεί να ανέβηκε στην 31η θέση αλλά προηγούνται τα πληρώματα της Ρωσίας και της Τσεχίας και σε αυτή την κατηγορία μόνο δύο πληρώματα παίρνουν πρόκριση. Οι θέσεις των άλλων Ελλήνων: 49ος Χαρ. Μαυρογιώργης, 102ος Κ. Χανιώτης, 125ος Γιώργος Μαστραντωνάκης, 132ος Λάζαρος Θεοδοσιάδης, 144ος Μάριος Καραδήμας. Ράντιαλ: 44η Β. Καραχάλιου, 65η Μ. Φακίδη, 70η Μ. Βλάχου, 82η Ανγκ. Ρέκκα. 49er: 47οι Στ. Σωτηρίου – Αλφ. Παναγιωτίδης, 58οι Αντ. Τσιμπουκέλης – Στ. Νούτσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή