Στην αρένα των προημιτελικών

Στην αρένα των προημιτελικών

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία τους την προσεχή εβδομάδα, με τη διεξαγωγή των προημιτελικών αγώνων του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε υπόθεση τριών ομάδων, καθώς η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου συνήθως βρίσκουν θέση στα ημιτελικά της. Το 2013, η Μπάγερν επικράτησε της Ντόρτμουντ στον γερμανικό εμφύλιο, το 2014 η Ρεάλ κέρδισε την Ατλέτικο, ενώ πέρυσι η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τη Γιουβέντους. Ο «συνωστισμός» των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου στις τρεις προαναφερθείσες ομάδες έχει μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα σε αυτές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, ιδίως μετά την κατακόρυφη πτώση των αγγλικών συλλόγων. Η μοναδική ομάδα που μοιάζει ικανή να αντιμετωπίσει αυτές τις τρεις, δείχνει να είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχοντας κερδίσει σημαντικές εμπειρίες από την παρουσία της στον θεσμό τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πολύ δυνατή.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν ξεκάθαρα φαβορί και δεδομένα αουτσάιντερ. Η Μπενφίκα δεν δείχνει ικανή να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου, όπως και η Βόλφσμπουργκ δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς τα ημιτελικά. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η πιο σκληροτράχηλη ομάδα της Ευρώπης, όμως η Μπαρτσελόνα μοιάζει απίθανο να μείνει εκτός συνέχειας. Η Παρί αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι, που είναι σε παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος και ιδίως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της το καλοκαίρι, δείχνει απλώς να περιμένει το τέλος της σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ουδείς έχει καταφέρει να προβλέψει την τελική έκβαση του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων, και αυτό είναι που κάνει τόσο ξεχωριστές αυτές τις βραδιές. Η λάμψη, η στιγμή, ο ύμνος της διοργάνωσης και τα εντυπωσιακά γήπεδα ωθούν τους ποδοσφαιριστές να δώσουν την καλύτερή τους παράσταση μπροστά στο κοινό, που παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο αγώνας της φάσης των «16» ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους (4-2) ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, αποθεώνοντας το άθλημα, και σε έναν αντίστοιχο αγώνα προσδοκούν οι λάτρες του ποδοσφαίρου ενόψει των προημιτελικών. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η κληρωτίδα είχε «κέφια», βγάζοντας το ζευγάρι της Ντόρτμουντ με τη Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ ταξιδεύει την Πέμπτη στο σπίτι του ποδοσφαιρικού «παιδιού» του και αναμένεται να έχει αποθεωτική αλλά και συγκινητική υποδοχή από τους πιο εντυπωσιακούς οπαδούς του κόσμου, αυτούς της Μπορούσια. Στα άλλα ζευγάρια, υπάρχει ο ισπανικός εμφύλιος μεταξύ της Μπιλμπάο, που έχει καλές παρουσίες στο Γιουρόπα Λιγκ, και της Βαλένθια του καλού ρόστερ, με υπηρεσιακό προπονητή τον Πάκο Αγιεσταράν μετά την απομάκρυνση του Γκάρι Νέβιλ. Η καταπληκτική τη φετινή χρονιά Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει τη Σπάρτα Πράγας του πρώην προπονητή του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού Ζντένεκ Σκάσνι, που απέκλεισε εμφατικά τη Λάτσιο στον προηγούμενο γύρο. Τέταρτο ζευγάρι είναι αυτό της Μπράγκα με τη Σαχτάρ, με όλα τα αποτελέσματα να είναι ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή