Αλαλούμ στο ελληνικό πρωτάθλημα

Αλαλούμ στο ελληνικό πρωτάθλημα

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανές αλαλούμ στο πρωτάθλημα δημιουργεί η διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα με τη σφραγίδα δικαστικών αποφάσεων, με νέα «θύματα» την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο που τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Περιστέρι στις 7 Φεβρουαρίου! Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε σχεδόν δύο μήνες από την τέλεση του επεισοδιακού αγώνα και μόλις δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα για την τελική κατάταξη των ομάδων, λόγω του ότι οι ποινές θα εφεσιβληθούν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα παραμείνουν ως έχουν. Ενδεικτικό της σύγχυσης που υπάρχει, είναι ότι εκκρεμεί και η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την αφαίρεση 5 βαθμών από το πρωτάθλημα λόγω της σε βάρος του διακοπής του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Εν ολίγοις, πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το αποτέλεσμα των εφέσεων παρά για τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος!

Οι δικαστικές αποφάσεις επηρεάζουν κυρίως τα πλέι οφ, μιας και όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες διεκδικούν μία θέση στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκας. Η αρχή είχε γίνει με τον μηδενισμό του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό και την αφαίρεση τριών βαθμών, υπόθεση που έχει κριθεί τελεσίδικα. Ακολούθησε η ποινή του -5 για τον ΠΑΟΚ και προστέθηκε τώρα το -3 για ΑΕΚ και Ατρόμητο, σε υποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων σε δεύτερο βαθμό. Η έφεση του ΠΑΟΚ θα εκδικασθεί αύριο (η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή), ενώ η τελεσίδικη απόφαση για ΑΕΚ και Ατρόμητο δύσκολα θα εκδοθεί πριν από το τέλος (17 Απριλίου) της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αν δεν αλλάξει κάτι, δημιουργούνται νέα δεδομένα στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ πέφτει στους 51 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάει από τους 44 στους 39 β. και κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός πλέι οφ μιας και ο Πλατανιάς με 38 β. τον έχει πλησιάσει στον πόντο και τον φιλοξενεί στα Χανιά στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος! Ο Ατρόμητος με το -3 πέφτει από τους 36 στους 33 β. και χάνει οριστικά τις όποιες ελπίδες είχε να προλάβει το τρένο των πλέι οφ εάν νικούσε εκτός έδρας την αδιάφορη Καλλονή και τον Πανιώνιο. Με αυτά τα δεδομένα, εάν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα ξεκινούσαν με δύο βαθμούς τα πλέι οφ, ο Πανιώνιος με ένα και ο ΠΑΟΚ με κανένα.

Το αλαλούμ επιτείνεται, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το εάν η ΑΕΚ έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των «απόνερων» του τρόπου υποβιβασμού της πριν από τρία χρόνια στη Φούτμπολ Λιγκ 2, όπως και το εάν ο Πανιώνιος θα καταφέρει εφέτος να πάρει αδειοδότηση. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης κάνει το ένα θαύμα μετά το άλλο μέσα στα γήπεδα και έχει «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, αλλά παρά τη μεγάλη προσπάθεια της διοίκησής της να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες χρόνων, παραμένει μεταξύ σφύρας και άκμονος, χωρίς να γνωρίζει εάν θα εξαργυρωθεί η καταπληκτική της πορεία με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εκτός από το -3, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με συνολικό πρόστιμο (αφορά τη συμπεριφορά των οπαδών της και σε άλλα παιχνίδια) ύψους 118.750 ευρώ, ενώ ο Ατρόμητος με πρόστιμο ύψους 71.750 ευρώ μόνο για το ματς με την «Ενωση». Αν δεν αλλάξει κάτι με την έφεση, η ΑΕΚ θα δώσει χωρίς φιλάθλους τον κυριακάτικο αγώνα της με τον Πανιώνιο και το πρώτο παιχνίδι της στα πλέι οφ, ενώ ο Ατρόμητος θα ξεχρεώσει και τις δύο αγωνιστικές στο επόμενο πρωτάθλημα, εκτός κι αν ξαναρχίσει το Κύπελλο και εκτίσει τη μία στον ημιτελικό με την ΑΕΚ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή