Η Φλόγα ξεκινά το ταξίδι της

Η Φλόγα ξεκινά το ταξίδι της

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λάμψη της Ολυμπιακής Φλόγας και με σύνθημα «Ελλάδα Μπορείς», η χώρα μας θα στείλει μηνύματα πολιτισμού, ειρήνης και αισιοδοξίας στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η Τελετή της Αφής θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ η παράδοση στην Οργανωτική Επιτροπή της Βραζιλίας θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 27 Απριλίου.

Η εφετινή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη χρονιά που άναψε για πρώτη φορά η Φλόγα στη γη της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι τελετές θα περιλαμβάνουν αρκετές εκπλήξεις και καινοτομίες, ενώ την Αφή αναμένεται να παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. Η Φλόγα θα ταξιδέψει στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά θα περάσει και από νησιά του Ιονίου Πελάγους.

«Η φετινή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι πραγματικά ξεχωριστή. Η Αφή της Φλόγας συνδέει τον αρχαίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και παρουσιάζει σε κάθε γενιά τα ιδανικά και τις αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και εν συνεχεία ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας πραγματική υπόσταση στις έννοιες πολιτισμός και ειρήνη. Οπως είχαμε ανακοινώσει με τον πρόεδρο Μπαχ, τον περασμένο Ιανουάριο, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ένας πρόσφυγας θα τρέξει ως λαμπαδηδρόμος στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι Ελληνας αθλητής, ο οποίος θα δώσει τη Φλόγα σε κορυφαίο Βραζιλιάνο αθλητή. «Στην Αφή θα υπάρχουν 45 ιέρειες και στην παράδοση 65. Πρωθιέρεια θα είναι η Κατερίνα Λέχου και χορογράφος η Αρτεμις Ιγνατίου. Ολες οι δαπάνες έχουν καλυφθεί από χορηγούς και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Γιάννης Καρράς.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του προγράμματος της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας «Ελλάδα Μπορείς». Επικεφαλής είναι ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος στοχεύει στην προσέλκυση εθελοντών και κοινού στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. «Νιώθω τιμή και ευγνωμοσύνη που συμμετέχω ως εθελοντής σε αυτή την προσπάθεια. Σας προσκαλώ, όλοι μαζί με μια φωνή να στείλουμε, μέσα από το Καλλιμάρμαρο, το στάδιο-σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα, από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Ενα μήνυμα ειρήνης, ευγενούς άμιλλας, πάθους, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας», τόνισε ο τραγουδιστής.

Η είσοδος στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 27 Απριλίου (17.00), είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή