Σε περιπέτειες μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης

Σε περιπέτειες μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόλφσμπουργκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στους πρώτους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 στη Γερμανία. Στην άλλη χθεσινή αναμέτρηση των «8», η Μάντσεστερ Σίτι πήρε σκορ πρόκρισης (2-2) στη Γαλλία κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στη Γερμανία, η Ρεάλ πλήρωσε την υπεροψία της κόντρα στην εξαιρετική Βόλφσμπουργκ, η οποία νίκησε με 2-0 και, πλέον, βάζει δύσκολα στη «βασίλισσα» ενόψει του επαναληπτικού.

Η Ρεάλ παρουσιάστηκε κουρασμένη από την υπερπροσπάθειά της στη Βαρκελώνη το περασμένο Σάββατο και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο. Οι «λύκοι» της Βόλφσμπουργκ «δάγκωσαν» για πρώτη φορά στο 18΄ με τον Ροντρίγκες να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Σίρλε από τον Κασεμίρο. Το γκολ αυτό υπό… κανονικές συνθήκες θα προκαλούσε ένα… ηλεκτροσόκ στη Ρεάλ η οποία, όμως, παρέμεινε υπνωτισμένη. Στο 25΄ ήρθε και το δεύτερο «δάγκωμα», με τον Αρνολντ να σκοράρει με προβολή μετά τη σέντρα του Ενρίκε από δεξιά. Η άμυνα της ομάδας του Ζ. Ζιντάν ήταν κάκιστη σε όλο το ματς και, μάλλον, ο Γάλλος τεχνικός θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν δέχθηκε κι άλλο γκολ στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι «μερένχες» δημιούργησαν τις μοναδικές τους ευκαιρίες χάρη σε προσωπικές ενέργειες των παικτών τους, οι οποίες πάντα έμεναν… μισές.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Ντράξλερ (92΄ Σάφερ), Ενρίκε (79΄ Τρες), Σίρλε (85΄ Κρούζε), Ντάντε, Λουίς Γκουστάβο, Γκιλαβογκί, Νάλντο, Αρνολντ, Ροντρίγκες.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Πέπε, Ράμος, Ντανίλο, Μπέιλ, Μαρσέλο, Κρόος (85΄ Ροντρίγκες), Κασεμίρο, Μόντριτς (64΄ Ισκο), Μπενζεμά (41΄ Χεσέ), Ρονάλντο.

Στο «Αμπου Ντέρμπι», λόγω της αραβικής προέλευσης των ιδιοκτητών και των δύο συλλόγων, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, με τους «πολίτες» να έχουν πλέον το πάνω χέρι για πρόκριση. Η αγγλική ομάδα σημείωσε δύο πολύτιμα εκτός έδρας γκολ, κέρδισε το αποτέλεσμα που ήθελε και άφησε στους Γάλλους τις εντυπώσεις. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν με τον Ντε Μπρούινε στο 38΄, αλλά στη συνέχεια είχαν παθητικό ρόλο. Η Παρί είχε χαμένο πέναλτι με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 12΄ (απέκρουσε ο Χαρτ) και άλλη μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 24΄ από τον Σουηδό ο οποίος για να σκοράρει «εκμεταλλεύτηκε» την ευγενική χορηγία του Φερνάντο που του χάρισε το γκολ στο 41΄. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Χαρτ, δεν πρόσεξε τον Ιμπραΐμοβιτς πίσω του και προσπάθησε να πασάρει, με αποτέλεσμα ο Σουηδός με προβολή να σκοράρει ένα από τα πιο αναπάντεχα γκολ της καριέρας του. Στο 59΄, η Παρί διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ραμπιό που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Χαρτ σε κεφαλιά του Καβάνι. Ο Ιμπραΐμοβιτς μετά το χαμένο πέναλτι, το τετ α τετ και το τυχερό γκολ είχε και δοκάρι στο 63΄ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντι Μαρία. Η Σίτι στο 72΄ είδε αυτή τη φορά την τύχη να της χαμογελά, όταν έπειτα από σύγχυση στην άμυνα της Παρί, ο Φερναντίνιο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Σίλβα, Μότα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Οριέ (78΄ Bαν ντερ Βιλ), Ραμπιό (78΄ Μόουρα), Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς, Ντι Μαρία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Φερνάντο, Αγουέρο (91΄ Κολάροφ), Νάβας, Ντε Μπρούινε (77΄ Ντλεφ), Μανγκαλά, Σίλβα (88΄ Μπονί), Κλισί, Φερναντίνιο, Οταμέντι.

Διαμαρτυρίες από Ατλέτικο

Διαιτητική εύνοια υπέρ της Μπαρτσελόνα διέκριναν οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης μετά τον προχθεσινό αγώνα στο Καμπ Νου που έληξε με νίκη των Καταλανών (2-1), ενώ οι «ροχιμπλάνκος» είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Φερνάντο Τόρες. Ο τελευταίος είπε ότι η Ατλέτικο «έτυχε διαφορετικής μεταχείρισης», ενώ ο συμπαίκτης του Φιλίπε Λουίς πρόσθεσε ότι η Μπαρτσελόνα προστατεύεται για να μην αποκλειστεί πρόωρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή