Θέατρο παραλόγου

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά, αφαίρεσε από τον ένα… αφαίρεσε από την άλλη, τα πλέι οφ, θα ξεκινήσουν με τις τέσσερις ομάδες, να έχουν διαφορά, 1-2 βαθμούς μεταξύ τους. Τώρα, αν αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί αξιοκρατικό ή όχι κι αν απεικονίζει την ολική προσπάθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου, είναι τελείως υποκειμενικό. Το σίγουρο είναι, πως αυτός ο τρόπος ανάδειξης της τελικής κατάταξης έχει χαρακτηριστεί από όλους, τους άμεσα ενδιαφερομένους, εκτός από άδικος και ψυχοφθόρος.

Ομως και οι διοικήσεις των ΠΑΕ θέλουν το… κάτι παραπάνω σε εποχές «ισχνών αγελάδων» και το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος χρειάζεται αυτά τα παιχνίδια, για την πελατεία του. Επομένως, σε δύο εβδομάδες ξεκινάνε τα πλέι οφ, με σίγουρες την ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και τον εκπληκτικό Πανιώνιο, περιμένοντας την τέταρτη της παρέας. Πιθανόν σ’ αυτήν να δούμε άλλη μία έκπληξη, με τον Πλατανιά…

Μπορεί σ’ αυτούς τους αγώνες να αλλάξουν τα δεδομένα και η σειρά της τελικής κατάταξης που θα κρίνει ουσιαστικά τη δεύτερη ομάδα η οποία θα λάβει μέρος στην προκριματική φάση για την είσοδο στους ομίλους του Champions League; Σύμφωνα με την προϊστορία του θεσμού ανατροπές υπήρξαν. Επομένως, γιατί να μη συμβούν και φέτος. Καθώς, μάλιστα, η ΑΕΚ που αναμένεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα στη βαθμολογία, δείχνει στα τελευταία παιχνίδια να χάνει αγωνιστικό έδαφος και ο Παναθηναϊκός να μην έχει ακόμα μια σταθερή απόδοση, αλλά έστω με εκλάμψεις να φτάνει στις νίκες. Οσο για τον Πανιώνιο, το ερώτημα είναι αν οι νεαροί παίκτες του θα αντέξουν σωματικά και ψυχικά σ’ αυτή τη δοκιμασία. Για τον τέταρτο… εν αναμονή.

Θα πείτε τώρα, γιατί όλη αυτή η ανάλυση, αφού ένας αποκλεισμός των ομάδων μας και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι ορατός περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αν δεν επαναρχίσει και ολοκληρωθεί το Κύπελλο. Η προθεσμία της FIFA λήγει στις 15 Απριλίου και μία «συμφωνία κυρίων» των εμπλεκομένων, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι πιθανή. Και το ζητούμενο είναι σε ποια συμφωνία μπορούν να καταλήξουν.

Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι γύρω από αυτόν; Και όποιος αναλάβει, έστω με δεσμεύσεις, είναι σίγουρο πως θα τις υλοποιήσει; Να έρθουν ξένοι διαιτητές; Αν αυτοί είναι, όπως οι συνάδελφοί τους, στους προημιτελικούς του Champions League, τότε ας… αφήσουμε καλύτερα τους δικούς μας. Και να δεχτώ πως όλα αυτά ξεπερνιούνται. Μα τελικά η διακοπή του Κυπέλλου δεν έγινε λόγω των επεισοδίων στην Τούμπα; Γι’ αυτό ο κ. Κοντονής δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο δικός του νόμος και την αποφάσισε; Γι’ αυτό δεν ανεβλήθη το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη;

Μήπως λοιπόν, αντί να γίνουμε για άλλη μία φορά αρνητικό θέμα στις διεθνείς ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, θα ήταν πιο απλό εξαρχής να συνεχίσει ο υφυπουργός τη διοργάνωση, κεκλεισμένων των θυρών, με τους συγγενείς και φίλους των παικτών, παραγόντων και προπονητών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την αδυναμία ενός κράτους να εξασφαλίσει την ηρεμία στους αγωνιστικούς χώρους και στις εξέδρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή