ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο γυμναστής Λ. Πετρούνιας

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο γυμναστής Λ. Πετρούνιας

Από την Αρχαία Ολυμπία θα αρχίσει να ζει το ολυμπιακό όνειρό του ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αφή της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου. «Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα. Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμένα να είμαι ο πρώτος αθλητής που θα κρατήσει τη Φλόγα. Τα συναισθήματα που νιώθω δεν περιγράφονται με λόγια», υπογράμμισε ο «Μίδας των κρίκων».

Ο πρωταθλητής θα μεταλαμπαδεύσει τη Φλόγα στον δύο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη (1992, 2004) με την εθνική ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας, Ζιοβάνι Γκάβιο. «Γενικά δεν αγχώνομαι, αλλά πιστεύω ότι τότε θα είμαι αγχωμένος. Εχω μιλήσει και με τον Σπύρο Γιαννιώτη, που ήταν πρώτος λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και μου έχει πει ορισμένα πράγματα», τόνισε ο Λευτέρης Γιαννιώτης, και υπογράμμισε ότι η επιλογή του για λαμπαδηδρόμος θα τον βοηθήσει ψυχολογικά: «Δεν με πιέζει ούτε με βαραίνει η επιλογή μου. Αντιθέτως, μου τονώνει το ηθικό και το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Είμαι αισιόδοξος, κι αν έχω καλή υγεία έως τότε, να περιμένετε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ο κορυφαίος αθλητής για τη χώρα μας το 2015. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης, πρώτευσε στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού αλλά και σε πολλά μίτινγκ.