Η Ατλέτικο απέκλεισε την Μπάρτσα

Η Ατλέτικο απέκλεισε την Μπάρτσα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης σταμάτησε την πορεία της κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε εκτός συνέχειας στην προημιτελική φάση, μετά την ήττα με 2-0 στο «Βιθέντε Καλδερόν». Η Ατλέτικο στο «Καμπ Νου» είχε ηττηθεί με 2-1, και χθες με δύο γκολ του Γκριζμάν πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση. Στο άλλο παιχνίδι των «8», η Μπάγερν Μονάχου προκρίθηκε μετά το ισόπαλο 2-2 με την Μπενφίκα στη Λισσαβώνα.

Η μεγάλη μάχη έγινε στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Ατλέτικο κυριάρχησε της Μπαρτσελόνα, η οποία, ωστόσο, έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένη από μία διαιτητική απόφαση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με το σκορ στο 2-0, ο Γοδίν βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ιταλός διαιτητής Νικόλα Ριτσόλι έδειξε –προς έκπληξη όλων– φάουλ στο όριο της περιοχής. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μέσι, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με βάση τα προηγούμενα 90 λεπτά, η Ατλέτικο δικαιούνταν τη νίκη και την πρόκριση, αφού είχε πολύ πιο ξεκάθαρο σχέδιο στον αγωνιστικό χώρο από την αντίπαλό της. Παίζοντας έξυπνα με αντεπιθέσεις και «παγώνοντας» τον ρυθμό όποτε χρειαζόταν, πήρε το προβάδισμα στο 36΄, όταν, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σαούλ, ο Γκριζμάν έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το σκορ αυτό ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Μαδριλένους, αλλά επέτρεπε και στους Καταλανούς να ελπίζουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ακόμη κι όταν έγινε το 2-0 με πέναλτι του Γκριζμάν στο 88΄, ο (ντεφορμέ) Μέσι και η παρέα του είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Λούκας, Φελίπε Λουίς, Αουγκούστο (93΄ Σάβιτς), Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (74΄ Τομάς), Γκριζμάν (90΄ Κορέα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες (64΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς (64΄ Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Σουάρες, Μέσι.

Στη Λισσαβώνα, η Μπάγερν είχε δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Μόναχο και, δεύτερον, την εμπειρία της σε τέτοιες αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και δεν αγχώθηκε όταν στο 27΄ ο Χιμένες εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Νόιερ, ισοφαρίζοντας το σκορ του παιχνιδιού της Γερμανίας. Τρία λεπτά αργότερα τα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν αντιστραφεί πλήρως, αλλά ο Νόιερ σταμάτησε το σουτ του Χιμένες. Η Μπάγερν σε εκείνο το χρονικό σημείο επιστράτευσε όλη της τη γερμανική «ψυχρότητα» και με τον Βιδάλ στο 38΄ (1-1) έκοψε τα φτερά των «αετών». Το κακό για την Μπενφίκα είχε ήδη γίνει, και άλλα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο φάνταζαν… μακρινό όνειρο. Οι προβλέψεις δεν διαψεύστηκαν, και οι «Βαυαροί», μένοντας πιστοί στο πλάνο τους, έφθασαν σε ένα ακόμη γκολ με τον Μίλερ στο 52΄. Η πρόκριση ήδη είχε ταξιδέψει προς το Μόναχο και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν πιο πολύ θέμα γοήτρου. Οι Πορτογάλοι ήθελαν να αποφύγουν την ήττα και τα κατάφεραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα στο 78΄.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελοφ, Ελισέου (88΄ Γιόβιτς), Φέισα, Σάντσες, Σάλβιο (68΄ Ταλίσκα), Καρσελά, Πίτσι (58΄ Γκουέδες), Χιμένες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (92΄ Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Λαμ, Αλόνσο (90΄ Μπερνάτ), Βιδάλ, Μίλερ (84΄ Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή