Τελευταίες κινήσεις για απενεργοποίηση του Grexit

Τελευταίες κινήσεις για απενεργοποίηση του Grexit

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να γίνουν τα βήματα που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τη FIFA και την ΕΠΟ, προκειμένου αύριο να αρθεί η απόφαση του κ. Κοντονή, να επαναρχίσει το κύπελλο και ταυτόχρονα να απενεργοποιηθεί η διορία της FIFA περί ποδοσφαιρικού «Grexit».

Η ΕΠΟ θα πρέπει να αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ κατά της απόφασης Κοντονή και να αιτηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού την επανέναρξη του κυπέλλου. H FIFA, από την πλευρά της, θα πρέπει να στείλει έγγραφο στο οποίο θα περιλαμβάνονται όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντησή της και ιδιαίτερα ο έλεγχος από δικούς της ανθρώπους επί όλων των κανονισμών της ΕΠΟ και η άμεση αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας ώστε να μπορούν να δικαστούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας τα επτά μέλη της ομοσπονδίας (δύο μέλη της Ε.Ε., τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη) που κατηγορούνται από την ποινική δικαιοσύνη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Εφόσον το περιεχόμενο του εγγράφου της FIFA ικανοποιεί τον κ. Κοντονή, θα αποφασίσει την επανέναρξη του κυπέλλου. Οι τέσσερις αγώνες που απομένουν θα γίνουν χωρίς θεατές ή με μαθητές στις εξέδρες, ενώ για τον τελικό συζητείται η χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών.

Σε χθεσινές δηλώσεις ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσεις όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή