«Αθωώνεται» το μελδόνιο και από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

«Αθωώνεται» το μελδόνιο και από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στην υπόθεση του μελδονίου πήρε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρόκειται για αναβολικό, ενώ υπάρχουν ήδη 172 θετικά δείγματα φέτος.

«Αυτή η ουσία δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Απλώς διατηρεί τους καρδιακούς μυς σε καλή κατάσταση κάτω από υπερβολική πίεση», είπε ο κ. Πούτιν. Την άποψη ότι δεν πρέπει να θεωρείται ντοπάρισμα η χρήση του επισήμανε και η κατασκευάστρια εταιρεία.

Προχθές, ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ενημέρωσε τους εθνικούς οργανισμούς κατά του ντόπινγκ ότι επειδή είναι επιστημονικά ασαφές πότε αποβάλλεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν πρέπει να τιμωρούνται όσοι βαρύνονται με μικρά παραπτώματα, δηλαδή είχαν μικρή ποσότητα στο αίμα τους.

Χθες, η Ουκρανή Αναστασία Μοχνιούκ έγινε η δεύτερη μεταλλιούχος του πρόσφατου παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ που συνελήφθη ντοπαρισμένη με μελδόνιο. Η Μοχνιούκ ήταν δεύτερη στο πένταθλο και ισχυρίζεται ότι έχει από πέρυσι να λάβει την από την 1η Ιανουαρίου φέτος απαγορευμένη ουσία. Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι χρήση μελδονίου είχε κάνει και η Ελενα Μιρέια Λάβριτς, μέλος της εθνικής Ρουμανίας που ήταν τρίτη στα 4×400.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή