Πίσω από τις κάμερες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαγγελματίες στον… ερασιτεχνισμό

Απίστευτα και όμως πραγματικά είναι όσα συνέβησαν στο τοπικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣ Σερρών. Ενώ υπήρχε εκκρεμοδικία λόγω προσφυγής του Διαγόρα Δασοχωρίου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, επειδή σε πρώτο βαθμό τού αφαιρέθηκαν βαθμοί λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, αποφασίστηκε τα πλέι οφ να αρχίσουν με τη συμμετοχή του Ηρακλή Αμμουδιάς στη θέση του σωματείου του Δασοχωρίου, που με βάση την πρώτη απόφαση πήρε μέρος στα πλέι άουτ. Ομως, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε την ομάδα του Δασοχωρίου, και τότε η διοίκηση της ΕΠΣ Σερρών, που δεν περίμενε την απόφαση και είχε αρχίσει τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, άλλαξε τις ομάδες. Εβγαλε τον Διαγόρα Δασοχωρίου από τα πλέι άουτ και τον έβαλε στα πλέι οφ, ενώ έκανε το αντίστροφο με τον Ηρακλή Αμμουδιάς. Επίσης ακύρωσε όλους τους αγώνες που είχαν δώσει οι δύο ομάδες και τις υποχρέωσε να δώσουν ξανά τους αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους! Οταν ο «ερασιτεχνισμός» γίνεται συνώνυμο τσαπατσουλιάς…

ΜΠΛΟΥ.

Αντίποινα από FIBA

Αυτή τη φορά, η FIBA θα προχωρήσει σε αντίποινα για εθνικές ομοσπονδίες και ομάδες που επέλεξαν να παίξουν στο Γιούροκαπ και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διοργανώσει η παγκόσμια ομοσπονδία. Γιατί μπορεί να μην το έκανε με τις 11 ομάδες που υπέγραψαν δεκαετή συμβόλαια με την Ευρωλίγκα, αλλά είναι διατεθειμένη να φτάσει στα… άκρα για τις ευρωπαϊκές ομάδες που επέλεξαν το Γιούροκαπ. Αν, παράλληλα, δεν υπάρξει σύντομα και γνωμοδότηση της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία έχουν κάνει καταγγελία και η Ευρωλίγκα και η FIBA εν συνεχεία, ο «πόλεμος» θα φτάσει στην κορύφωσή του, με «εμφύλιες» διαμάχες μεταξύ εθνικών ομοσπονδιών και των ομάδων, για να μην «πληρώσουν το μάρμαρο» οι εθνικές ομάδες και αποκλειστούν από μεγάλες διοργανώσεις.

Γ. Β.

Πρώτο βήμα ανάπτυξης

Αλλο η κόντρα με την Ευρωλίγκα και άλλο η ανάπτυξη της νέας διοργάνωσης για τη FIBA. Το Τσάμπιονς Λιγκ κάνει τα πρώτα του βήματα και η συνεργασία που ανακοινώθηκε με τις εταιρείες Perform και TAF, η οποία αφορά τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των τηλεοπτικών παραγωγών είναι μια πολύ θετική κίνηση. Κατ’ αρχάς πρόκειται για επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ για τα πρώτα πέντε χρόνια της διοργάνωσης και μέσα από αυτή την επένδυση αφενός έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν και άλλα χρήματα οι συμμετέχουσες ομάδες (εκτός του μίνιμουμ ποσού των 100.000 ευρώ), αφετέρου θα αναβαθμιστεί το προσφερόμενο τηλεοπτικό προϊόν.

Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή