Ηττα στην παράταση για ΠΑΟ που έδειξε ότι μπορεί

Ηττα στην παράταση για ΠΑΟ που έδειξε ότι μπορεί

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ισχυρό «θέλω» του Δημήτρη Διαμαντίδη να ανοίξει τον δρόμο πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα -που θα είναι και το τελευταίο της καριέρας του, αν πραγματοποιηθεί- αποδείχτηκε ότι αφενός δεν ήταν αρκετό για τους συμπαίκτες του να εκμεταλλευτούν την ώθηση του αρχηγού τους και αφετέρου αντικρούστηκε από τον «οίστρο» του συμπατριώτη του, Γιάννη Μπορούση στην παράταση.

Η Λαμποράλ και στον δεύτερο αγώνα νίκησε με 82-75 τους «πράσινους» (κανονική διάρκεια 73-73), οι οποίοι πλέον επιβάλλεται να επικρατήσουν και στα δύο επόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, ώστε να επιστρέψουν στην Βιτόρια για τον πέμπτο αγώνα που θα είναι «τελικός».

Ο Παναθηναϊκός, συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα, ήταν σαφέστατα βελτιωμένος, πιο μαχητικός και αποφασισμένος για την ισοφάριση στις νίκες, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, από τα πολλά και κρίσιμα λάθη του (15) και εξαιτίας της σπασμωδικής βοήθειας που είχε ο Διαμαντίδης στην παραγωγή του σκορ, από τους δυο Αμερικάνους, Ουιλίαμς και Χέινζ, ιδιαίτερα από τον πρώτο, καθώς και από την ανυπαρξία του Πάβλοβιτς στην θέση του φόργουορντ.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», σε ηλικία 36 ετών, έγινε ακόμα και… μπαλαρίνα στο εύστοχο τρίποντο της ισοφάρισης (73-73) που σημείωσε εκτός ισορροπίας, στα 14’’ πριν από την λήξη και ενώ είχαν προηγηθεί πέντε καθοριστικοί πόντοι από τον Ουίλιαμς, όμως στην παράταση οι πέντε πόντοι του Μπουρούση και οι ισάριθμοι από τον Ανταμς, «λύγισαν» την αντίσταση της ελληνικής ομάδας που… «απάντησε» με δυο άστοχα τρίποντα του Ουλίαμς (στα 2’18΄΄) και του Χέινζ (1’59’’).

Η Λαμποράλ στερήθηκε τον τραυματία, Χάνγκα, αλλά την απουσία του κάλυψε ο Λετονός Μπέρτανς με τρία τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (38-36), αλλά την μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσε ο Αμερικάνος Ανταμς. Οι Βάσκοι είχαν και πάλι μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα κατά 20%, αλλά έδειξαν να υπολείπονται σε φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά των αγώνων, έχασαν στα ριμπάουντ (39 έναντι 51), ενώ ο Μπουρούσης που αντιμετωπίστηκε πιο αποτελεσματικά από τον εξαιρετικό χθες Κούζμιτς, παρά από τον Ραντούλιτσα, «μίλησε» στην παράταση.

Ο Τζόρτζεβιτς αναγκάστηκε λόγω της κακής απόδοσης του Πάβλοβιτς (που… βοήθησε την Λαμποράλ να προηγηθεί με διαφορά εννέα πόντων, λόγω της τεχνικής ποινής που δέχτηκε και ενώ είχε προηγηθεί φάουλ του), να χρησιμοποιήσει σχήμα τριών περιφερειακών, αλλά οι Καλάθης και Ουίλιαμς δεν δημιούργησαν ποιοτική διαφορά, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 13 (1), Πλάνινιτς, Μπουρούσης 14 (1τρ., 9ριμπ.), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ Ιλ. 2, Τιγί 10, Άνταμς 24 (5), Κορμπάτσο, Μπερτάνς 15 (4).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 8 (2), Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 17 (3), Γκιστ 6 (10ριμπ.), καλάθης 4, Κούζμιτς 11, Ουίλιαμς 12 (1), Χάντερ.

«Μπρέικ» η Μπαρτσελόνα στη Μόσχα

H Μπαρτσελόνα απέκτησε πλεονέκτημα έδρας, έναντι της Λοκομοτίβ Κούμπαν, την οποία νίκησε εύκολα με 92-66 στην Μόσχα για την δεύτερη αγωνιστική των πλει οφ της Ευρωλίγκα και αν επικρατήσει στα δυο επόμενα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην Βαρκελώνη, θα αποκλείσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή