Εκκρεμότητες και ερωτήματα στη σέντρα

Εκκρεμότητες και ερωτήματα στη σέντρα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κανονική σεζόν του πρωταθλήματος τελείωσε, όμως η «επόμενη μέρα» είναι γεμάτη εκκρεμότητες, που αφορούν τόσο τη βαθμολογία όσο και στην τέλεση των αγώνων Κυπέλλου αλλά και αυτών των πλέι οφ που ακολουθούν.

Ως προς τη βαθμολογία υπάρχουν ανοιχτά δύο ζητήματα: Το πρώτο αφορά την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη. Με βάση την απόφαση που έχει εκδοθεί σε πρώτο βαθμό, από την ΑΕΚ αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ έχει εφεσιβάλει την απόφαση, παρότι δικαίωμα έφεσης δίνεται για ποινές άνω των τριών βαθμών. Αν η απόφαση δεν αλλάξει, δεύτερος θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός.

Εκκρεμότητα υπάρχει και για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ. Βάσει βαθμολογικής κατάταξης η θέση «ανήκει» στον Πανιώνιο, που όμως δεν πήρε άδεια από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στα πλέι οφ. Εφόσον η απόφαση περί μη αδειοδότησης του Πανιωνίου καταστεί τελεσίδικη (αύριο η υπόθεση συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης), τη θέση του θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Από το ποια ομάδα από τις δύο θα πάρει μέρος στα πλέι οφ θα εξαρτηθούν οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Τα παραπάνω καθιστούν απαγορευτική την επικύρωση της βαθμολογίας, η οποία ούτως ή άλλως δεν μπορεί να επικυρωθεί πριν από τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε διεξάγεται ο ημιτελικός κυπέλλου Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, αφού σύμφωνα με τον ΚΑΠ «η μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μετά την περαίωση όλων των αγώνων πρωταθλήματος και αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος, μη συμπεριλαμβανομένου του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου», που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ. Αν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αποκλειστούν από τον τελικό, τα πλέι οφ μπορούν ν’ αρχίσουν στις 4 Μαΐου. Αν έστω μια από τις δύο ομάδες προκριθεί στον τελικό, τα πλέι οφ θ’ αρχίσουν πιθανότατα στις 11 Μαΐου.

Ομως, ακόμα και οι συνθήκες τέλεσης των αγώνων δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε οι ημιτελικοί κυπέλλου να γίνουν χωρίς θεατές. Ομως οι έδρες της ΑΕΚ και του Ατρόμητου είναι ήδη τιμωρημένες κατόπιν απόφασης του Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας. Η ποινή συμπίπτει ως προς την έκτισή της με τη διοικητική ποινή του κ. Κοντονή. Με άλλα λόγια, οι μεταξύ τους αγώνες στο κύπελλο ούτως ή άλλως θα διεξάγονταν χωρίς θεατές. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν και οι δύο ποινές εκτιθούν στον ίδιο αγώνα ή «μεταφερθούν». Τόσο η ποινή του κ. Κοντονή όσο και του οργάνου της Σούπερ Λίγκας προσδιορίζονται ως προς την έκτισή τους. Ωστόσο, πέρυσι, σε ανάλογη περίπτωση που αφορούσε τον Παναθηναϊκό, η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ γνωμοδότησαν ότι πρέπει να εκτιθούν σε διαφορετικούς αγώνες. Ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και δικαιώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή