Παρελθόν ο Πογιέτ από την ΑΕΚ

Παρελθόν ο Πογιέτ από την ΑΕΚ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καζάνι που κόχλαζε μέρες τώρα στην ΑΕΚ, έσκασε χθες, λίγες ώρες πριν από τον σημερινό αγώνα με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Γκουστάβο Πογιέτ αποτελεί παρελθόν από την Ενωση. Επιλέγοντας λάθος τάιμινγκ, ο Ουρουγουανός, προανήγγειλε μέσω γραπτής ανακοίνωσής του, την αποχώρησή του από την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν, ευχαριστώντας τον κόσμο της ομάδας, αλλά και «εκθέτοντας» με τον τρόπο του τη διοίκηση της «Ενωσης». Ο Πογιέτ μίλησε για την αρχική του επιθυμία να παραμείνει στην ΑΕΚ, η οποία όμως άλλαξε λόγω «παραπλανητικών ρεπορτάζ» που διάβασε στον χθεσινό Τύπο σχετικά με το τι ειπώθηκε στην προχθεσινή συνάντηση του μάνατζέρ του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αρχικά, η ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης υποστήριξε ότι ο προπονητής θα παρέμενε στον πάγκο για το ματς με τον Ατρόμητο, όμως ύστερα από το χθεσινοβραδινό ραντεβού του με τον Μπάγεβιτς, ενημερώθηκε ότι αποχωρεί άμεσα από την ομάδα.

Ο Πογιέτ βίωσε τρεις διαφορετικές περιόδους στην ΑΕΚ. Την περίοδο προσαρμογής στα πρώτα παιχνίδια, την περίοδο της αποθέωσης στα τρία ντέρμπι και την περίοδο της αμφισβήτησης. Η δουλειά του Ουρουγουανού βρισκόταν σε ικανοποιητικό επίπεδο για αρκετό καιρό, αλλά φάνηκε να χάνει μεγάλο κομμάτι της επιρροής του προς συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Οσο τα αποτελέσματα ευνοούσαν την ομάδα, το πρόβλημα πιθανώς «κρυβόταν κάτω από το χαλί». Τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν, φθάνοντας στις χθεσινές εξελίξεις.

Ως προς την προχθεσινή συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον μάνατζερ του Γκουστάβο Πογιέτ, ο Ουρουγουανός φάνηκε να είναι δυσαρεστημένος από τις διαρροές. Σε πολλά δημοσιεύματα φάνηκε να υπάρχει η είδηση πως η ΑΕΚ «ανανέωσε το ραντεβού της με τον Πογιέτ» και «τα πάντα είναι ανοικτά», κάτι που ενδεχομένως ενόχλησε τον 49χρονο τεχνικό.

Καταλήγοντας, ο Ουρουγουανός τόνισε στην επίσημη ανακοίνωσή του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας μια τελευταία προσπάθεια για να κάνουμε τους οπαδούς της ΑΕΚ περήφανους για την αγαπημένη τους ομάδα».

Ετσι, στον σημερινό ημιτελικό (κεκλεισμένων των θυρών) στον πάγκο αναμένεται να κάτσει εκτός απρόοπτου ο Στέλιος Μανωλάς, με προοπτική να ολοκληρώσει αυτός τη χρονιά.

• Β. Βλάχος, Π. Καφές και Γ. Αραμπατζής κινήθηκαν νομικά κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής να χορηγήσει άδεια συμμετοχής της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή