Προάγγελος μεταλλίου από Πετρούνια στο Ρίο

Προάγγελος μεταλλίου από Πετρούνια στο Ρίο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο… παράγοντας έδρα έγινε αιτία για να βρεθεί ο Λευτέρης Πετρούνιας ύστερα από, περίπου, 13 μήνες στη δεύτερη θέση του βάθρου. Ο «βασιλιάς των δαχτυλιδιών» ήρθε δεύτερος στη δοκιμαστική διοργάνωση της ενόργανης, στο Ρίο. Την πρωτιά κατέκτησε ο «οικοδεσπότης» των Αγώνων, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι.

Η τελευταία φορά που ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε ηττηθεί ήταν στις 21 Μαρτίου 2015, στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους. Ο άνθρωπος που τον νίκησε ήταν ο ίδιος που τον άφησε και στο Ρίο στη δεύτερη θέση του βάθρου: ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 και μεγάλη ελπίδα των Βραζιλιάνων για διάκριση, ο Αρτούρ Ζανέτι.

Στη δοκιμαστική διοργάνωση της Βραζιλίας και οι δύο αθλητές παρουσίασαν προγράμματα με τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας (6,80). Ο Ελληνας βαθμολογήθηκε με 15,833 και ο «οικοδεσπότης» με 15,866. Η τριάδα συμπληρώθηκε με τον εκπληκτικό Γάλλο Αΐτ Σαΐντ Σαμίρ. Στον προκριματικό ο Μανιάτης πρωταθλητής είχε βαθμολογηθεί με 15,900 και ο Βραζιλιάνος με 15,800.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε και στη Βραζιλία ότι θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο «ραντεβού» θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί ο προκριματικός, ενώ ο τελικός του οργάνου θα είναι στις 15 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βέρνη (Ελβετία), από τις 25 έως τις 29 Μαΐου. Αύριο, όμως, ο πρωταθλητής μας αναμένεται να ζήσει ακόμη μία συγκινητική στιγμή: θα γίνει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που θα μεταφέρει τη Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Η Αφή θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και το «χρυσό» παιδί της γυμναστικής θα μεταλαμπαδεύσει το Ολυμπιακό Φως στον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη και παλαιό βολεϊμπολίστα, Ζιοβάνι Γκάβιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή