ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προάγγελος μεταλλίου από Πετρούνια στο Ρίο

Προάγγελος μεταλλίου από Πετρούνια στο Ρίο

Ο… παράγοντας έδρα έγινε αιτία για να βρεθεί ο Λευτέρης Πετρούνιας ύστερα από, περίπου, 13 μήνες στη δεύτερη θέση του βάθρου. Ο «βασιλιάς των δαχτυλιδιών» ήρθε δεύτερος στη δοκιμαστική διοργάνωση της ενόργανης, στο Ρίο. Την πρωτιά κατέκτησε ο «οικοδεσπότης» των Αγώνων, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι.

Η τελευταία φορά που ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε ηττηθεί ήταν στις 21 Μαρτίου 2015, στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους. Ο άνθρωπος που τον νίκησε ήταν ο ίδιος που τον άφησε και στο Ρίο στη δεύτερη θέση του βάθρου: ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 και μεγάλη ελπίδα των Βραζιλιάνων για διάκριση, ο Αρτούρ Ζανέτι.

Στη δοκιμαστική διοργάνωση της Βραζιλίας και οι δύο αθλητές παρουσίασαν προγράμματα με τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας (6,80). Ο Ελληνας βαθμολογήθηκε με 15,833 και ο «οικοδεσπότης» με 15,866. Η τριάδα συμπληρώθηκε με τον εκπληκτικό Γάλλο Αΐτ Σαΐντ Σαμίρ. Στον προκριματικό ο Μανιάτης πρωταθλητής είχε βαθμολογηθεί με 15,900 και ο Βραζιλιάνος με 15,800.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε και στη Βραζιλία ότι θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο «ραντεβού» θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί ο προκριματικός, ενώ ο τελικός του οργάνου θα είναι στις 15 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βέρνη (Ελβετία), από τις 25 έως τις 29 Μαΐου. Αύριο, όμως, ο πρωταθλητής μας αναμένεται να ζήσει ακόμη μία συγκινητική στιγμή: θα γίνει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που θα μεταφέρει τη Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Η Αφή θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και το «χρυσό» παιδί της γυμναστικής θα μεταλαμπαδεύσει το Ολυμπιακό Φως στον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη και παλαιό βολεϊμπολίστα, Ζιοβάνι Γκάβιο.