«Μπρέικ» τίτλου για ΠΑΟΚ στη Σύρο

«Μπρέικ» τίτλου για ΠΑΟΚ στη Σύρο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Γιαμπλόνσκι, ο ΠΑΟΚ «έσπασε» την έδρα του Φοίνικα Σύρου, επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-23, 25-14) και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 ανδρών. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων θα είναι στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή στις 19.00.

Η πρώτη αναμέτρηση για το τρόπαιο διεξήχθη στο «Δημήτρης Βικέλας», στη Σύρο. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κυριάρχησαν τα πολλά λάθη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ από την αρχή έδειξαν ότι αυτοί θα είναι το «αφεντικό». Κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ενώ οι «κουρσάροι» προσπαθούσαν να καλύψουν τη διαφορά.

Καθοριστικό για τη νίκη του ΠΑΟΚ υπήρξε το δεύτερο σετ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αλλά οι οικοδεσπότες ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά (18-16). Σε αυτό το σημείο, ο Ανδρεάδης είπε ειρωνικά στον προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιάννη Καλμαζίδη, να ζητήσει τάιμ άουτ και χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα, οπότε η διαφορά μειώθηκε στον πόντο. Ο Ανδρεάδης αμέσως έδωσε πόντο στην ομάδα του (19-17), αλλά ο Χιμένες με επίθεση και άσο ισοφάρισε σε 19-19, για τον ΠΑΟΚ. Ο Φοίνικας προηγήθηκε για τελευταία φορά στο 22-21, ο Γιαμπλόνσκι ισοφάρισε (22-22), ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 24-22 ενώ ο Ντόκιτς σε κόντρα επίθεση αντί να ισοφαρίσει έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ με 25-23.

Στο τρίτο σετ, στο «Δημ. Βικέλας» υπήρχε μόνο η ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έφτασε εύκολα στη νίκη με 25-14.

«Η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα αλλά πήραμε τη νίκη και αυτό κρατάμε. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα πρέπει να παίξουμε καλύτερα και με τη βοήθεια των φίλων μας να κάνουμε το 2-0», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης, ενώ ο προπονητής του Φοίνικα, Ντούσκο Νίκολιτς, τόνισε: «Κάναμε πολλά λάθη. Ελπίζω ότι στη Θεσσαλονίκη θα παίξουμε καλύτερα και θα επαναλάβουμε τη νίκη που πετύχαμε στον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος». Για το άγχος των τελικών μίλησε ο Βασίλης Κουρνέτας: «Υπάρχει πολύ άγχος και είναι το άγχος του αθλητή που θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο αγώνας ήταν νευρικός. Εμείς διαχειριστήκαμε λίγο καλύτερα το άγχος και γι’ αυτό νικήσαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή