Ολυμπιακό Φως Ειρήνης ανάβει σήμερα

Ολυμπιακό Φως Ειρήνης ανάβει σήμερα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχέγονα μηνύματα ειρήνης και εκεχειρίας θα στείλει σήμερα το μεσημέρι (12.00) η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Λευτέρη Πετρούνια, το Αθλητικό Φως θα ταξιδέψει σε νησιά του Ιονίου Πελάγους και στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδος για να καταλήξει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Βραζιλίας.

Χθες, κάτω από ιδανικές συνθήκες και με την παρουσία, περίπου, 3.000 θεατών πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα για τη σημερινή Τελετή. Δεκάδες μαθητές σχολείων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές και να ταξιδέψουν νοητά στην αρχαιότητα. Η Φλόγα άναψε από το ειδικό κάτοπτρο και οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν το τελετουργικό του χορού. Η είσοδος, χθες, ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ η αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα με τη δοκιμαστική Τελετή, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, απέτισε φόρο τιμής στον Πιερ ντε Κουμπερτέν. Η αποστολή της ΔΟΕ όπως και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ανθρώπου που βοήθησε για την αναβίωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Επίσης, η χορογράφος των Τελετών της Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου φύτεψε στον χώρο συμβολικά μία ελιά, στη μνήμη της θρυλικής χορογράφου Μαρίας Χορς, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2015.

H Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει στην Ελλάδα περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα και 72 ναυτικά μίλια. Θα περάσει από Αρχαία Ηλιδα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αστακό, Λευκάδα, Νικόπολη, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κατερίνη, Λάρισα, Χαλκίδα, Μαραθώνα και θα διανυκτερεύσει στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στη Βραζιλία, η λαμπαδηδρομία θα έχει ως αφετηρία την πρωτεύουσα Μπραζίλια. Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου και μέχρι τις 5 Αυγούστου η Φλόγα της Αρχαίας Ολυμπίας θα διασχίσει 329 πόλεις και χωριά της διοργανώτριας χώρας. Θα διανύσει 20.000 χιλιόμετρα επί εδάφους και 10.000 χιλιόμετρα επί αέρος. Το 90% του πληθυσμού της χώρας θα έχει τη δυνατότητα να δει το σύμβολο του Ολυμπισμού πριν αυτό καταλήξει στο Μαρακανά για να σηματοδοτήσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή