«Εγκατάσταση» της FIFA στα γραφεία της ΕΠΟ

«Εγκατάσταση» της FIFA στα γραφεία της ΕΠΟ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σημερινή έλευση του κλιμακίου της FIFA στην Αθήνα, που θα έχει ως επικεφαλής τον πρόεδρο της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κ. Κουτσοκούμνη, εισέρχεται σε δεύτερη φάση η υλοποίηση της τριμερούς συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης – FIFA – ΕΠΟ, που είχε ως αποτέλεσμα την επανέναρξη του κυπέλλου.

Το κλιμάκιο της FIFA θα «εγκατασταθεί» στα γραφεία της ΕΠΟ με στόχο την εναρμόνιση των κανονισμών της ΕΠΟ και ιδιαίτερα του κώδικα δεοντολογίας, με ό,τι προβλέπεται στους αντίστοιχους κανονισμούς της FIFA. Επίσης, ενδέχεται να γίνει συνάντηση του κλιμακίου και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, αφού υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα προς συζήτηση.

Αλλωστε, η επιστολή της FIFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού που «σφράγισε» τη συμφωνία ανέφερε «την ανάγκη να επανεξεταστεί η δομή των κανονισμών της ΕΠΟ σε σχέση με τα πειθαρχικά όργανα και τη διαιτησία, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τα τωρινά διεθνή δεδομένα» και πρόσθετε: «Θα εστιάσουμε στον Κώδικα Ηθικής της ΕΠΟ και στη λειτουργία της Επιτροπής Ηθικής για τη διασφάλιση των τωρινών και προηγούμενων μη καλυμμένων υποθέσεων έως ότου να καλυφθούν». Ομως έκανε λόγο και για «την πιθανή διαμάχη ανάμεσα στους ελληνικούς νόμους και στην υποχρέωση της ΕΠΟ να διευθύνει τις υποθέσεις ανεξάρτητα…».

Πηγές από την ΕΠΟ υποστήριζαν χθες ότι δεν θα θέσουν θέμα αντικατάστασης των τακτικών δικαστών, πρόσθεταν όμως ότι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα αλλαγής τους εκλογικού συστήματος με την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, όπου κάθε Ενωση είχε από μία ψήφο και συνολικά η διοίκηση της ΕΠΟ εκλεγόταν από περίπου 55 εκλέκτορες. Επίσης τόνιζαν ότι η FIFA θα απαιτήσει αλλαγές σε διατάξεις ψηφισμένων νόμων και διέβλεπαν ότι η πιθανή άρνηση από την πλευρά του υπουργείου θα οδηγήσει σε νέα ένταση.

Τέλος, όσον αφορά τις «προτάσεις Πανόπουλου» για τη διαιτησία, που συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε προχθές παρουσία του προέδρου του Παναθηναϊκού, Ι. Αλαφούζου, του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρ. Πανόπουλου, του προέδρου του Ατρόμητου, Γ. Σπανού, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλου, και εκπροσώπων των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα υπάρξει σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους κ. Πανόπουλο και Μποροβήλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή