Στον τελικό ξανά ύστερα από 5 χρόνια

Στον τελικό ξανά ύστερα από 5 χρόνια

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ΑΕΚ, μετά το ισόπαλο 1-1 στο Περιστέρι. Η Eνωση σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, κατάφερε να αποκλείσει τον Ατρόμητο, περνώντας στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2011, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Σκόρερ της Eνωσης ήταν ο Ράφικ Τζεμπούρ στο 88΄, ισοφαρίζοντας το τέρμα του Μπρίτο με πέναλτι στο 68΄.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα, προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ και να δυσκολέψει το έργο του Ατρομήτου. Βάργκας, Ντίντακ και Αραβίδης απείλησαν στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Η ομάδα του Περιστερίου άρχισε να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο από το 15΄ και μετά, αλλά ο ρυθμός στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά χαμηλός, εξυπηρετώντας περισσότερο την ΑΕΚ, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι έψαχναν την ανατροπή.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος μπήκε με σκοπό να κυνηγήσει με ένταση το γκολ που θα ισοφάριζε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λαμπρόπουλου και ο Μπρίτο με σουτ στο κέντρο της εστίας έγραψε το 1-0. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα υποχώρησε και η ΑΕΚ φάνηκε ανεπηρέαστη, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Δημιούργησε τρεις ευκαιρίες πριν από το γκολ, μέχρι ο Τζεμπούρ να εκμεταλλευθεί την ασίστ του Ντίντακ Βιλά, σκοράροντας προ κενής εστίας. «Φάγαμε γκολ από μια στραβοκλωτσιά, πιθανώς να μην προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα», σχολίασε ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση της ομάδας του, ενώ προχώρησε και σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις: «Είχαμε μια καλή ομάδα απέναντί μας. Ο Τραϊανός ξέρει καλά τους παίκτες μας, καλύτερα κι από εμένα, αφού έχει δουλέψει μαζί τους. Η ΑΕΚ απέδειξε πως ήταν καλύτερη και στα δύο παιχνίδια, οπότε ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76΄ Ματέι), Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Κεϊτά, Παπαδόπουλος (81΄ Λε Ταλέκ).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (59΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90΄ Μπακάκης), Αραβίδης (89΄ Πέκχαρτ).

Αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό θα είναι ο Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες συναντώνται σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει στα πέναλτι, μετά το καταπληκτικό 4-4 στην παράταση.

Δεύτερος ημιτελικός σήμερα δεν θα διεξαχθεί. Επειτα από σκέψη και συσκέψεις που κυρίως αφορούσαν θέματα νομικής φύσεως, ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την απόφαση να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε με πολλούς ανθρώπους πέρα από τους στενούς συνεργάτες του και κατέληξε στην απόφασή του, γνωρίζοντας απολύτως και τις συνέπειες αυτής. Ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με -3 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και με χρηματικό πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 10 έως 50 χιλιάδες ευρώ.

Χθες, η ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωσή της προανήγγειλε έκτακτη γενική συνέλευση για τα τέλη Μαΐου με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

«Λευκό» είναι το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού, που σήμερα θα δώσει –όπως οφείλει– το «παρών» στις 17.00 στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη. Το όνομα του Μάρκο Σίλβα που βρέθηκε χθες στο Περιστέρι και παρακολούθησε τον αγώνα του Ατρόμητου με την ΑΕΚ, βρίσκεται στη λίστα της Σέλτικ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Σκωτία. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στους «Πειραιώτες» και στην επόμενη περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή