Ντέρμπι δηλώσεων αντί ημιτελικού

Ντέρμπι δηλώσεων αντί ημιτελικού

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προπόνηση του Ολυμπιακού αντί για ημιτελικό διεξήχθη χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην «κατέβει» στο Φάληρο. Ο Ιβάν Σαββίδης εξήγησε με γραπτή δήλωση τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του: «Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη», είπε αρχικά ο Σαββίδης τονίζοντας πως είναι «χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ έπαιξε ηγετικό ρόλο σε αυτό το κίνημα» αναφορικά με όσα έχουν συμβεί με την ΕΠΟ.

Πρόσθεσε πως «η απόφαση αυτή που πήραμε, ήταν η μόνη δυνατή και τίμια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει μια βαθιά κρίση – οι υγιείς δυνάμεις αγωνίζονται ενάντια σε ένα καλά οργανωμένο όσο και διεφθαρμένο σύστημα. Κάθε μέρα, οι υποστηρικτές του καθαρού ποδοσφαίρου γίνονται όλο και περισσότεροι. Και σήμερα πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να δείξουμε ότι η ανάγκη για την προστασία της αθλητικής τιμής της χώρας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας είναι πάνω από τα συμφέροντα κάποιου συγκεκριμένου συλλόγου».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να θυσιαστεί», αλλά και ότι «ποτέ δεν θα κάνω πίσω από τον δρόμο που επέλεξα ύστερα από ώριμη σκέψη. Πιστεύω στη δύναμη του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η μεγάλη οικογένειά μας διαθέτει μεγάλη υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων μας. Πιστεύω ότι σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει τελικά νικητής».

Τη δυνατότητα να διεκδικήσει το νταμπλ θα έχει ο Ολυμπιακός στον τελικό της 7ης Μαΐου, κόντρα στην ΑΕΚ. Για την ιστορία, χθες, ο Μάρκο Σίλβα είχε αποφασίσει να ξεκινήσει στη ρεβάνς τους Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγε. Είναι η ενδεκάδα που δήλωσαν οι «ερυθρόλευκοι» –όπως όφειλαν από τον κανονισμό– στο φύλλο αγώνος. Επιπλέον, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε με επίσημη θέση της στη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, ότι δεν ασχολούμαστε με κλόουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή