Πρωταθλητής με ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής με ανατροπή ο ΠΑΟΚ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Υστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, συνολικής διάρκειας 2 ωρών και 23 λεπτών, επικράτησε του Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών. Τα σετ: 21-25, 21-25, 25-16, 25-14, 15-10. Για πρώτη φορά στο ελληνικό βόλεϊ ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήρε τον τίτλο.

Η αρχή υπήρξε «νευρική» για τον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του να κάνουν πολλά λάθη, ενώ από τον Φοίνικα ο Ντόκιτς, παρά τις ενοχλήσεις στα πλευρά, βοήθησε πάρα πολύ τους συμπαίκτες του. Οι «Πειρατές» προηγήθηκαν από το πρώτο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην καλή υποδοχή των φιλοξενουμένων. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους τέσσερις πόντους (16-20), αλλά εκεί ο ΠΑΟΚ μείωσε στον πόντο (19-20). Αυτό, όμως, το «ξέσπασμα» δεν είχε συνέχεια. Οι αθλητές του Νίκολιτς με καλή υποδοχή και με παιχνίδι από τα άκρα πήραν το πρώτο σετ (21-25). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε στους αντιπάλους του 14 πόντους από λάθη, έναντι των 4 που είχαν τα «παιδιά από τη Σύρο».

Στην αρχή του δεύτερου σετ, ο Φοίνικας προσπάθησε να κρατήσει τα… ηνία του αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, και στο 4-3 προηγήθηκε για πρώτη φορά και έμεινε να οδηγεί την αναμέτρηση μέχρι το πρώτο τάιμ άουτ. Και κάπου εκεί άρχισαν τα λάθη. Οι «νησιώτες» επωφελήθηκαν από αυτά και με σερί πέντε πόντων πέρασαν μπροστά και διατήρησαν το προβάδισμα έως την ολοκλήρωση του σετ.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην αρχή του τρίτου σετ. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, έως τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 5-3. Από εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Σεπέδα και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των παικτών του Φοίνικα μείωσαν σε 1-2.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινήθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και στο τέταρτο σετ. Κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον Κάλντγουελ, ελαχιστοποίησαν τα λάθη και με «οδηγούς» τον Σεπέδα και τον Χιμένες και συμπαραστάτες τούς χιλιάδες φίλους τους επικράτησαν με 25-14, έκαναν με άνεση το 2-2 και οδήγησαν την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Το πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Και οι δύο ομάδες το διεκδίκησαν με πάθος, αλλά οι αθλητές του ΠΑΟΚ, με σύμμαχο και την εξέδρα, κατάφεραν να υπερισχύσουν με 15-10. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο επίλογος γράφτηκε με τον Κουρνέτα στο σερβίς. «Αυτό που έπαιξε βασικό ρόλο είναι ότι καταφέραμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των παικτών. Ετσι πήραμε τον τίτλο», δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Καλμαζίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή