Με ντέρμπι «Δικεφάλων» αρχίζουν τα πλέι οφ

Με ντέρμπι «Δικεφάλων» αρχίζουν τα πλέι οφ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Στον άλλο αγώνα της πρώτης αγωνιστικής θα αναμετρηθούν ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός.

Και οι τέσσερις ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου και, πλέον, διακύβευμα αποτελεί μόνον η θέση όπου θα τερματίσουν, η οποία θα καθορίσει τη διοργάνωση που θα πάρουν μέρος και την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα αρχίσουν αυτό το «μίνι πρωτάθλημα» με δύο βαθμούς, ενώ οι ΠΑΟΚ και Πανιώνιος χωρίς βαθμό. Χθες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ και του Ατρομήτου, που ζητούσαν την επιστροφή των τριών βαθμών οι οποίοι πρωτοδίκως τούς είχαν αφαιρεθεί για τα γεγονότα στον μεταξύ τους αγώνα στο πρωτάθλημα.

Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι στις 18.15 και στις 20.30, εκτός από την τρίτη αγωνιστική, οι αγώνες της οποίας θα αρχίσουν στις 17.15 και στις 19.30, λόγω του τελικού του Europa League, και από την τελευταία αγωνιστική, οι αγώνες της οποίας θα αρχίσουν στις 20.30.

Το πρόγραμμα των αγώνων, που προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση, έχει ως εξής:

1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5): Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

2η αγωνιστική (Κυριακή 15/5): Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Πανιώνιος

3η αγωνιστική (Τετάρτη 18/5): Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

4η αγωνιστική (Κυριακή 22/5): ΠΑΟΚ – Πανιώνιος,

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική (Τετάρτη 25/5): Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική (Κυριακή 29/5): Πανιώνιος – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην κλήρωση, Στράτος Σωπήλης, έθεσε θέμα επικύρωσης της βαθμολογίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται κλήρωση, χωρίς η βαθμολογία να έχει επικυρωθεί. Από τη Λίγκα απάντησαν ότι οι λόγοι είναι τυπικοί και ότι η κλήρωση γίνεται για να οργανωθούν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διαδικασία των πλέι οφ.

Μετά το πέρας της κλήρωσης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης υποστήριξε: «Η ενέργεια του ΠΑΟΚ να μην εμφανιστεί στον αγώνα του Κυπέλλου (σ.σ. στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό), που ήταν ομόφωνη απόφαση όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ, θέλω να ελπίζω ότι θα βοηθήσει στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, αναφερόμενος στη στάση της ομάδας του σε σχέση με τις διεργασίες στον χώρο του ποδοσφαίρου, τόνισε:

«Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η πολιτεία ή η FIFA και η UEFA θα κάνουν πίσω τώρα και θα αφήσουν την ΕΠΟ να δρα μόνη της. Προφανώς χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να γίνουν πράξη όλα αυτά. Οι διαδικασίες είναι αργές και μακρόσυρτες, και το έχουμε επισημάνει και εμείς αυτό. Αν προτού ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα δεν έχει προχωρήσει τίποτα, πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει μέρος σε αυτό η ομάδα μας. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος για να πιέσουμε και να δούμε κάποιες αλλαγές». Νωρίτερα, σε διαδικασία εξπρές, προκειμένου να ξεπεραστούν τα τυπικά προβλήματα, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατακύρωσε τον ημιτελικό του Κυπέλλου, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό και επέβαλε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα καθώς και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή