Μπάγερν εναντίον Ατλέτικο με φόντο το Μιλάνο

Μπάγερν εναντίον Ατλέτικο με φόντο το Μιλάνο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο από τις πλέον σταθερές ομάδες της Ευρώπης τη σεζόν που διανύουμε, αλλά και δύο εντελώς διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί «κόσμοι» τίθενται αντιμέτωποι το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο, όπου Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης θα διεκδικήσουν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μιλάνο.

Οι Γερμανοί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι θα βρουν απέναντί τους έντεκα ποδοσφαιριστές και, κυρίως, έναν προπονητή έτοιμους να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων το σκορ που διαμορφώθηκε την Μεγάλη Τετάρτη στο «Βιθέντε Καλντερόν», από το υπέροχο γκολ – «σλάλομ» του Σαούλ Νίγκεθ.

Η διάσπαση της απροσπέλαστης αμυντικής γραμμής των Μαδριλένων αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της βραδιάς για τον τεχνικό των Βαυαρών, Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος θα επιχειρήσει να «σπάσει» την κατάρα του αποκλεισμού στα ημιτελικά από ισπανικές ομάδες, όπως συνέβη πέρσι και πρόπερσι, από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει για να αναλάβει την Μάντσεστερ Σίτι, τα αποψινά ενενήντα λεπτά αποτελούν ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Καταλανού έως σήμερα, μιας και σε περίπτωση που κλείσει την διαδρομή του στο Μόναχο χωρίς συμμετοχή σε τελικό, η κληρονομία που θα αφήσει πίσω του θα μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί ως ανολοκλήρωτη, δεδομένου ότι παρέλαβε την ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης το καλοκαίρι του 2013.

Από την πλευρά της, η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε θα διεκδικήσει την δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό τα τρία τελευταία χρόνια, επίτευγμα αξιοσημείωτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πορεύεται για ακόμη μια σεζόν με σημαντικά χαμηλότερο μπάτζετ από πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Οι «ροχιμπλάνκος» αυτονόητα θα ρίξουν το βάρος στην άμυνα, δεν θα διστάσουν να παίξουν στο όριο του αντιαθλητικού αν χρειαστεί και σίγουρα θα επιχειρήσουν να αφήσουν τους λιγότερους δυνατούς κενούς χώρους στο δικό τους «μισό» του γηπέδου, επιχειρώντας να χτυπήσουν στην «κόντρα», όπως άλλωστε επιτυχώς έκαναν και απέναντι στη Μπαρτσελόνα στη φάση των «8».

Και οι δύο προπονητές ξεκούρασαν βασικούς ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια πρωταθλήματος του Σαββάτου. Πέρα από την γνωστή απουσία του Αριεν Ρόμπεν, οι γηπεδούχοι δεν αναμένεται να έχουν άλλα προβλήματα, μιας και ο Φρανκ Ριμπερί πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά. Στην αποστολή των Μαδριλένων, από την άλλη πλευρά, θα βρίσκονται εκτός απροόπτου οι αμφίβολοι Γοδίν και Καράσκο. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Τούρκος Τσουνεΐτ Τσακίρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή