Η Μαδρίτη «μετακομίζει» στο Μιλάνο

Η Μαδρίτη «μετακομίζει» στο Μιλάνο

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως και το 2014 στη Λισσαβώνα, έτσι και φέτος, οι συμπολίτισσες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη φορά στο Μιλάνο. Η «βασίλισσα» στον δεύτερο χθεσινό ημιτελικό επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι δύσκολα με 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και, σε συνδυασμό με το 0-0 στην Αγγλία, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 28ης Μαΐου.

Η κυριαρχία των Ισπανών στη διοργάνωση είναι ολοκληρωτική. Μάλιστα, αν πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδειχθεί η Ατλέτικο, τότε θα έχει επιτευχθεί κάτι μοναδικό, αφού η Ισπανία, εκτός από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, θα το έχει καταφέρει και με τρεις διαφορετικές ομάδες. Εχουν προηγηθεί το 2014 η Ρεάλ και το 2015 η Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ, χθες, έπαιξε με τη φωτιά αλλά τελικά βγήκε αλώβητη. Βρήκε το γκολ που ήθελε με τον Μπέιλ στο 20΄ (χρεώθηκε αυτογκόλ του Φερνάντο), είχε τις ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά στο τέλος έδωσε το δικαίωμα στη Σίτι να ελπίζει. Αν η ομάδα του Μάντσεστερ είχε την εμπειρία και τον τρόπο να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, τότε θα είχε φύγει εκείνη με το εισιτήριο για το Μιλάνο. Είχε δοκάρι με τον Φερναντίνιο στο 44΄ και στο 89΄ παραλίγο να… παγώσει τη μισή Μαδρίτη. Ο Αγκουέρο έπιασε το ξαφνικό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κέιλορ Νάβας. Οι ευκαιρίες της Ρεάλ προήλθαν κυρίως από τον Μπέιλ, ο οποίος έχει μπει και στα… παπούτσια του Κριστιάνο Ρονάλντο, που δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του. Ο Ουαλός είχε και αυτός δοκάρι στο 63΄ με κεφαλιά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88΄ Κόβασιτς), Κρόος, Ισκο (67΄ Χάμες), Μπέιλ, Χεσέ (56΄ Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10΄ Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61΄ Στέρλινγκ), Ντε Μπρούινε, Νάβας (69΄ Ιχεανάτσο), Αγκουέρο.

Στο στόχαστρο ο Σιμεόνε

Πέρα από τα χθεσινά, το πρόσωπο της εβδομάδας στην Ισπανία παραμένει ο Ντιέγκο Σιμέονε. Ο Αργεντινός τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, που ως ιθύνων νους της ομάδας – έκπληξη και αυτού του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνει τα εύσημα για την πρόκριση στον τελικό, σχολιάστηκε αρνητικά τόσο για την αμυντική τακτική του, που του έχει χαρίσει τις προκρίσεις επί της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, όσο και για την άσεμνη χειρονομία που έκανε μπαίνοντας τη Δευτέρα στην Αλιάνζ Αρίνα του Μονάχου πριν από την τελευταία προπόνηση ενόψει του ημιτελικού με την Μπάγερν.

Οι Ισπανοί λένε ότι η χειρονομία αφορά πρόληψη του δεισιδαίμονα «Τσόλο» Σιμεόνε, που ακούει ατάραχος τους επικριτές του, ενώ έχει φέρει την ομάδα του στον τελικό του θεσμού και ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Λα Λίγκα.

Ισπανικό προβάδισμα και στο Γιουρόπα

Η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει απόψε να σπάσει την ισπανική κυριαρχία φέτος στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων, υποδεχόμενη στο «Ανφιλντ» τη Βιγιαρεάλ στη ρεβάνς της νίκης του «κίτρινου υποβρυχίου» με 1-0 στο «Μαδριγάλ», πριν από μία εβδομάδα, καθώς κρίνονται τα εισιτήρια για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «Ρεντς» ποντάρουν και πάλι στην έδρα τους, όπως και στον προηγούμενο γύρο με την Ντόρτμουντ, όταν στο δεύτερο ημίχρονο πήγαν από την κόλαση στον παράδεισο, αλλά απέναντί τους θα έχουν μία πολύ φορμαρισμένη αντίπαλο, προερχόμενη από τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τη Βαλένθια εκτός έδρας. Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να επαναφέρει τους Σιμόν Μινιολέ, Φιρμίνιο, Εμρέ Τσαν και Τζέιμς Μίλνερ στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ.

Ισπανικό προβάδισμα υπάρχει και στον άλλον ημιτελικό, αφού στον πρώτο αγώνα στο Λβιβ της Ουκρανίας η Σεβίλλη απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ Ντόνετσκ, και έχει τη ρεβάνς απόψε στην Ανδαλουσία, στοχεύοντας σε έναν ακόμα τελικό στη διοργάνωση, ώστε να κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά το Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή