«Μπουρλότο» της ΕΠΟ στον τελικό Κυπέλλου

«Μπουρλότο» της ΕΠΟ στον τελικό Κυπέλλου

4' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» βρίσκεται η τέλεση του προγραμματισμένου για αύριο τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, με αφορμή τους ορισμούς των διαιτητών από την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία όρισε ως πρώτο διαιτητή τον Σιδηρόπουλο, όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, στις 27/4, όμως η συμφωνία, στο κομμάτι που περιλάμβανε και τους βοηθούς διαιτητές, κατά τον κ. Κοντονή, δεν τηρήθηκε.

Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ δεν όρισε στον τελικό τούς Ευθυμιάδη, Κωσταρά ως βοηθούς διαιτητή και τον Δημητριάδη ως τέταρτο, που είναι οι βοηθοί που συνοδεύουν τον Σιδηρόπουλο όταν αγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες και αντί αυτών όρισε τους Αλεξέα, Πετρόπουλο και Τουμπακάρη, που είναι μεν διεθνείς, αλλά δεν ανήκουν στην «ομάδα Σιδηρόπουλου». Οσον αφορά τους πρόσθετους βοηθούς, ορίστηκαν οι Κουκουλάκης και Αρετόπουλος, αντί του Καλογερόπουλου, που είχε οριστεί στον ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και δεν μπορούσε να οριστεί σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ομως, εκτός από το θέμα με τους βοηθούς, εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από την επιλογή του Δ. Γκρούτση ως παρατηρητή διαιτησίας. Η ΕΠΟ δεν επέλεξε κάποιον από τους διεθνείς παρατηρητές, όπως τον Γ. Μπίκα, και όρισε κάποιον που δεν είναι διεθνής και κατά την καριέρα του υπήρξε βοηθός διαιτητή.

Η γνωστοποίηση των ορισμών προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 12 το μεσημέρι αύριο, η πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα». Η δήλωση ερμηνεύεται ως προτροπή του κ. Κοντονή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν στη μεταξύ τους συνάντηση κυρίως για το θέμα της διαιτησίας και δευτερευόντως για το θέμα της ισοκατανομής των προσκλήσεων, για το οποίο υπήρξε έγγραφο από το υπουργείο προς την ΕΠΟ.

Μέχρι αργά το βράδυ γινόταν προσπάθεια επικοινωνίας συνεργατών του κ. Κοντονή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό. Πάντως από την ΕΠΟ διαρρεόταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης των διαιτητών που ορίστηκαν στον τελικό, όποια και αν είναι η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Με βάση την άκαμπτη στάση της ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση. Εως το βράδυ, στο υπουργείο γίνονταν συσκέψεις, ενώ το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η μη διεξαγωγή του τελικού ήταν στο τραπέζι.

Ο ορισμός των διαιτητών πυροδότησε και αντιδράσεις στους δύο φιναλίστ. Η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της σε έντονο ύφους στράφηκε κατά της ΕΠΟ για τις επιλογές των βοηθών του Σιδηρόπουλου και ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση, σε εξίσου υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού για παρεμβατισμό.

Νωρίτερα, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου, αναφορικά με το καθεστώς της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει ότι στην υπουργική απόφαση της 15ης Απριλίου 2016 προβλέπεται με σαφήνεια ότι “ο τελικός θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο παρουσία μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δωρεάν”».

Επίσης, με αφορμή την απεργία των δημοσιογράφων, σήμερα και αύριο, υπήρξαν συζητήσεις για διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή 8/5, προκειμένου να υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη, όμως η ΕΠΟ επέμεινε ο τελικός να διεξαχθεί αύριο.

«Χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό υπήρξε με αφορμή τον ορισμό των διαιτητών του τελικού Κυπέλλου. Αρχικά, εξέδωσε ανακοίνωση η ΑΕΚ, στρεφόμενη κατά της ΕΠΟ για τον ορισμό των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η μπόχα και η δυσωδία της διοίκησης Γκιρτζίκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο εθισμός στην ανομία είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν επέτρεψε στους ανθρώπους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πέρατα της οικουμένης, ούτε να σεβαστούν όσα οι ίδιοι συμφώνησαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κύριοι, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο καιρός που μπορούσατε να κάνετε ό,τι γουστάρετε, χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν, προκαλώντας βάναυσα τη φίλαθλη κοινή γνώμη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εχετε τελειώσει και δεν σας το έχουν πει…

Και φυσικά, αν νομίζετε ότι η ΑΕΚ θα αποδεχθεί την ύπουλη και εξοργιστικά ανόητη μεθόδευσή σας, με τον ετσιθελικό ορισμό των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου που σας είναι βολικοί και εξυπηρετούν τα σχέδιά σας, είστε πολύ γελασμένοι.

Εμείς ως πρόβατα επί σφαγήν σε έναν τελικό στον οποίο σκεφτήκατε να αναδείξετε ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους θαμώνες των σουιτών του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης” δεν σκοπεύουμε να πάμε.

Δεν περιμέναμε, βεβαίως, να αλλάξετε στα τελευταία σας στο ποδόσφαιρο! Περιμέναμε απλώς να δείχνατε τη στοιχειώδη εξυπνάδα, προκειμένου να καταλάβετε ότι τα όργανα της παρανομίας και της ασυδοσίας έχουν αρχίσει να σιγούν!

Σας είναι δύσκολο να κάνετε για μία φορά το σωστό, αλλά πλέον δεν έχετε την ευχέρεια να πράξετε κάτι το διαφορετικό! Συμμορφωθείτε όσο ακόμα είναι καιρός! Ή, καλύτερα, όσος καιρός ακόμα σας μένει…».

Εν συνεχεία, ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός, στρεφόμενος κυρίως κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, που ζήτησε από την ΕΠΟ «να τηρήσει τα συμφωνηθέντα». Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει τα εξής: «Ο υπουργός Αθλητισμού, σε ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με την παράνομη διοίκηση της ΑΕΚ και τον κρυπτόμενο και “αόρατο” ιδιοκτήτη της και να ακολουθεί τις διαρροές και τις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ο κύριος Κοντονής, με τις ωμές παρεμβάσεις του, ευτελίζει τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, επηρεάζει ευθέως τους διαιτητές και τους αθλητικούς παράγοντες και κάνει τη χώρα μας περίγελο διεθνώς, αλλά και στα μάτια του κάθε σκεπτόμενου Ελληνα πολίτη.

Αν θέλετε να μη γίνει ο τελικός, κύριε Κοντονή, να έχετε το θάρρος να τον ματαιώσετε και να πάρετε την ευθύνη. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή