Λίβερπουλ και Σεβίλλη θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ

Λίβερπουλ και Σεβίλλη θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγγλοϊσπανική θα είναι η μονομαχία για το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ στις 18 Μαΐου στη Βασιλεία. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 της Βιγιαρεάλ και η Σεβίλλη με 3-1 της Σαχτάρ, παίρνοντας τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Στο Λίβερπουλ η ομάδα του Κλοπ έπρεπε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα και το έπραξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Το αυτογκόλ του Σοριάνο στο 7΄ και τα γκολ των Στάριτζ (63΄) και Λαλάνα (81΄) άφησαν τη Βιγιαρεάλ, που από το 71΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες (αποβολή Ρουίθ), εκτός τελικού.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Φιρμίνιο (89΄ Μπεντέκε), Κουτίνιο (82΄ Αλεν), Λαλάνα, Στάριτζ (90΄ Λέιβα).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Γκασπάρ, Μουσάκιο, Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος, Μπρούνο, Πίνα (60΄ Τριχουέρος), Σουάρεθ, Σολδάδο (69΄ Αντριάν Λόπεθ), Μπακαμπού.

Στη Σεβίλλη, η κάτοχος του τροπαίου τις δύο τελευταίες σεζόν θα έχει την ευκαιρία να φθάσει και σε τρίτο διαδοχικό τίτλο, αφού χθες ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαχτάρ στον ημιτελικό. Το 2-2 του πρώτου αγώνα τής έδινε προβάδισμα και μπορεί η Σαχτάρ να ήταν ανταγωνιστική, οι Ισπανοί όμως ήταν ανώτεροι. Προηγήθηκαν μόλις στο 9΄ με τον Γκαμεϊρό, ισοφαρίστηκαν από τον Εντουάρντο στο 44΄, αλλά τα δύο γκολ των Γκαμεϊρό (47΄) και Μαριάνο (59΄) «κλείδωσαν» την πρόκριση των Σεβιγιάνων.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σόρια, Τρεμουλινάς (74΄ Εσκουδέρο), Ραμί, Κρικόβιακ, Καρίσο, Γκαμεϊρό (82΄ Ιμπόρα), Ενζονζί, Μπανέγα (89΄ Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε, Φερέιρα.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόφ, Κούτσερ, Στεπανένκο, Μάρλος (84΄ Νεμ), Μαλίσεφ, Εντουάρντο (84΄ Ντεντίνιο), Τάισον (76΄ Μπερνάρντ), Ισμαΐλι, Σρνα, Ρακίτσκι, Κοβαλένκο.

Η πρωτεύουσα Μαδρίτη

Ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας «Μάρκα», «Η Μαδρίτη πρωτεύουσα του Τσάμπιονς Λιγκ», τα έλεγε όλα χθες. Χαρακτηριστικός ήταν και ο τίτλος της συμπολίτισσας «Ας»: «Ζήτω η Μαδρίτη». Ο δεύτερος τελικός Ρεάλ – Ατλέτικο σε τρεις σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να είναι πλέον σύμπτωση, και οι Καστιγιάνοι το γλεντούν όσο περισσότερο μπορούν, αφήνοντας έτσι και τις υπόνοιές τους για το… ξεφούσκωμα της Μπαρτσελόνα τις τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς.

Κι ενώ αμφότερες οι ομάδες της Μαδρίτης διατηρούν τις ελπίδες τους και για το πρωτάθλημα Ισπανίας, όπου ακόμη το πάνω χέρι έχει η Μπαρτσελόνα, το ραντεβού του τελικού στο Μιλάνο μοιάζει για την Ατλέτικο η μεγάλη ευκαιρία για τη ρεβάνς της ήττας στην παράταση στον τελικό της Λισσαβώνας το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή