Εκτοξεύθηκε στα ύψη η αξία της Λέστερ

Εκτοξεύθηκε στα ύψη η αξία της Λέστερ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέστερ Σίτι αναμένεται να εκτοξεύσει την αξία των ποδοσφαιριστών της στη μεταγραφική αγορά, με το ρόστερ της να τριπλασιάζει ή και να τετραπλασιάζει το συνολικό κασέ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι «Αλεπούδες» της κεντρικής Αγγλίας δημιούργησαν την ομάδα τους φέτος, δαπανώντας συνολικά 57 εκατομμύρια λίρες (περίπου 72 εκατ. ευρώ) για το έμψυχο υλικό, που είναι το μικρότερο ποσό από όλες τις ομάδες στο «πάνω μισό» του βαθμολογικού πίνακα στην Αγγλία.

«Αν δει κανείς μόνο τους Τζέιμι Βάρντι και Ριγιάντ Μαχρέζ, η αξία τους τώρα φτάνει τα 70 εκατ. λίρες», δηλαδή 88,5 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε στο ΒΒC ο ατζέντης και ειδικός στα νομικά του αθλητισμού, Ντέιβιντ Σέλιγκμαν, αναφερόμενος στο επιθετικό δίδυμο των νέων πρωταθλητών Αγγλίας. «Αρα, συνολικά για όλη την ομάδα μιλάμε για περισσότερες από 200 εκατ. λίρες», πρόσθεσε.

Η Λέστερ κατέβαλε ένα εκατ. λίρες το 2012 για τον 29χρονο σήμερα Βάρντι, για να τον φέρει στις επαγγελματικές κατηγορίες! Οσο για τον 25χρονο ακραίο επιθετικό Μαχρέζ, εντάχθηκε στις «Αλεπούδες» για μόλις 400.000 λίρες το 2014.

Ο επίσης 25ετής διεθνής Γάλλος μέσος Ν’Γκολό Καντέ αγοράστηκε έναντι 5,6 εκατ. λιρών (λίγο πάνω από 7 εκατ. ευρώ) από την Καέν, για να αποδειχθεί πολυτιμότατος για την ομάδα του Ιταλού τεχνικού Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ερευνα που διεξήχθη τον Ιανουάριο από το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Επιστημών αποτίμησε τους Βάρντι και Καντέ στα 25 εκατ. ευρώ τον καθένα, ενώ στον Μαχρέζ απέδωσε αξία 40 εκατ. ευρώ. Κι αυτά πριν στεφθεί πρωταθλήτρια η Λέστερ.

Πλέον ο κ. Σέλιγκμαν θεωρεί ότι οι αξίες των αστεριών της Λέστερ έχουν ανέβει πολύ ψηλά. «Αν κάποιοι πληρώνουν πάνω από 50 εκατ. λίρες για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, τότε ο Μαχρέζ αξίζει περισσότερα. Αλλωστε, η κορύφωση της καριέρας του δεν έχει έρθει ακόμη», είπε ο Βρετανός ατζέντης.

«Ο Καντέ υπέγραψε πέρυσι, το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο και δεν το έχει ανανεώσει. Η άνοδός του ήταν εντυπωσιακή. Ολοι τους πάνε να γίνουν τώρα διεθνείς και αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την αξία τους.

Πλέον είναι καλύτεροι παίκτες, είναι πρωταθλητές και εμπορικά έχουν καταστεί αστέρες. Η αξία τους θα ανέλθει εντυπωσιακά», εκτίμησε ο κ. Σέλιγκμαν.

Ο Βάρντι έβαλε την υπογραφή του τον Φεβρουάριο σε νέο, τριετές συμβόλαιο με τη Λέστερ, ωστόσο το όνομά του ακούγεται έντονα για μεταγραφή σε μία από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. «Αν έρθουν να σε ζητήσουν ομάδες όπως η Τσέλσι, η Γιουνάιτεντ και η Αρσεναλ, δεν νομίζω ότι μπορείς εύκολα να τους αρνηθείς, ακόμη κι αν δεν είσαι κάθε εβδομάδα στην ενδεκάδα», σχολιάζει ο κ. Σέλιγκμαν, βλέποντας το θέμα από τη σκοπιά του ποδοσφαιριστή: «Ομως η Λέστερ είναι πρωταθλήτρια με δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη, άρα θα μπορεί κι αυτή να δίνει όσα και οι άλλες ομάδες σε μισθούς».

Βεβαίως, με τη Λέστερ πλέον να περιμένει την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα τεθεί ως πρωταθλήτρια Αγγλίας επικεφαλής ενός εκ των οκτώ ομίλων της διοργάνωσης, ο κ. Ρανιέρι έχει ανάγκη εμβάθυνσης του ρόστερ των «Αλεπούδων», ώστε να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας σεζόν, δεδομένης και της επιβάρυνσης κάποιων ποδοσφαιριστών από αγώνες εθνικών ομάδων το καλοκαίρι.

Μεταξύ των στόχων του Ιταλού προπονητή βρίσκεται, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Γκατζέτα ντελο Σπορτ», και ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς, που είναι επίσης αντικείμενο… πόθου των Τσέλσι και Αρσεναλ. Ο κ. Ρανιέρι γνωρίζει καλά τον Μανωλά από τη θητεία του Ιταλού στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, ενώ προφανώς παρακολουθεί στενότατα και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Λέστερ με τους Ρόμπερτ Χουτ και Γουές Μόργκαν έχει μεν δέσει καταπληκτικά, αλλά ο κ. Ρανιέρι επιθυμεί διακαώς να τους πλαισιώσει με μια σίγουρη λύση, θεωρώντας ότι ο Μανωλάς πληροί τις προϋποθέσεις. Ο βρετανικός Τύπος εκτιμά ότι τα έσοδα από την κατάκτηση του τίτλου και τις πιθανές πωλήσεις κάποιων παικτών θα επιτρέψουν στη Λέστερ να προβεί σε σημαντικές αγορές αυτό το καλοκαίρι, άρα θα μπορεί και να κοντράρει οικονομικά τις Τσέλσι και Αρσεναλ, αν χρειαστεί, για την απόκτηση του Ελληνα σέντερ μπακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή