Νέο αλαλούμ με τον τελικό Κυπέλλου

Νέο αλαλούμ με τον τελικό Κυπέλλου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγελαφικά είναι όσα συμβαίνουν με αφορμή την τέλεση του τελικού Kυπέλλου, που ακόμα παραμένει εν αμφιβόλω. Την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, προχώρησε σε αναβολή «τουλάχιστον δέκα ημερών» του προγραμματισμένου για το περασμένο Σάββατο τελικού Ολυμπιακού – ΑΕΚ, «κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ». Στην απόφαση, που αφορά έναν αγώνα που θα γινόταν χωρίς θεατές και με περίπου 370 προσκλήσεις, γίνεται αναφορά α) στην «αδυναμία διάθεσης επαρκών αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης» και β) στην «αντιπαλότητα, το τεταμένο κλίμα και τις εμπρηστικού περιεχομένου ανακοινώσεις των δύο ομάδων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση βίαιων επεισοδίων, είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου».

Ωστόσο, τον σημαντικότερο ίσως λόγο στην απόφαση έπαιξε η κατά τον κ. Κοντονή μη τήρηση από την ΕΠΟ των συμφωνηθέντων σχετικά με τους βοηθούς διαιτητές, που θα πλαισίωναν τον διαιτητή του τελικού, Τάσο Σιδηρόπουλο. Η ΕΠΟ, αρχικά, αντέδρασε μέσω ανακοίνωσης, με την οποία κατηγορούσε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Το περασμένο Σάββατο προέβη στην απόφαση να ορίσει τον τελικό Κυπέλλου στις 15 Μαΐου. Δηλαδή, εντός του δεκαήμερου, που, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δεν μπορεί να γίνει ο τελικός.

Σύμφωνα με το πλάνο της ΕΠΟ, τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ θα αρχίσουν την Τετάρτη 11/5, όπως έχει προγραμματιστεί, και η δεύτερη αγωνιστική, που επρόκειτο να γίνει στις 15/5, θα μετατεθεί για τις 18/5, προκειμένου στις 15/5 να γίνει ο τελικός. Τα πλέι οφ, αντί για τις 29/5, θα ολοκληρωθούν στη 1/6. Ομως, όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση της ΕΠΟ περί του ορισμού του τελικού στις 15/5 παραβιάζει προδήλως την υπουργική απόφαση αναβολής του τελικού Κυπέλλου «για τουλάχιστον δέκα ημέρες». Με βάση την υπουργική απόφαση, ο τελικός θα μπορούσε να διεξαχθεί την Τετάρτη 18/5 ή την Κυριακή 22/5. Ωστόσο, η ΕΠΟ επέλεξε να μην κάνει το προφανές και το «ασφαλές» για να γίνει ο τελικός, και να πάρει μιαν απόφαση που αναμένεται να δημιουργήσει νέες εντάσεις και πιθανόν να οδηγήσει σε νέα αναβολή. Eπίσης, η ΕΠΟ στην απόφασή της αναφέρει ότι ο τελικός θα διεξαχθεί «με τους ίδιους όρους», απαντώντας με σαφήνεια αρνητικά στην προτροπή του κ. Κοντονή για «τήρηση των συμφωνηθέντων».

Για το θέμα θα υπάρξει σήμερα τοποθέτηση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ από την ΕΠΟ διέρρεαν ότι αν υπάρξει δεύτερη αναβολή του τελικού, τότε θα επανέλθει η απειλή του ποδοσφαιρικού Grexit από τη FIFA.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, ύστερα από τη χθεσινή επιστολή της Nova προς τη Σούπερ Λίγκα. Το συνδρομητικό κανάλι, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται να ανεχτεί, για οποιονδήποτε λόγο, καμία περαιτέρω καθυστέρηση ή διαφοροποίηση στο ήδη ορισθέν πρόγραμμα της διαδικασίας των πλέι οφ». Υπενθυμίζεται ότι στη σύμβαση με τη Nova προβλέπεται ρήτρα υπέρ του καναλιού σε περίπτωση που αναβληθούν ή ματαιωθούν προγραμματισμένοι αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή