«Αυλαία» για Τσολακίδη σε μια λαμπρή καριέρα

«Αυλαία» για Τσολακίδη σε μια λαμπρή καριέρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βουρκωμένα μάτια, οι πρωταθλητές της ενόργανης και οι φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν την… τελευταία παράσταση του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο. Ο 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ολοκλήρωσε την καριέρα του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης και παρέδωσε τη… σκυτάλη στον 16χρονο ανιψιό του, Στέφανο Τσολακίδη, ο οποίος ήδη αποτελεί μέλος της εθνικής εφήβων.

«Οσα μετάλλια και αν έχω κερδίσει, ποτέ άλλοτε δεν συγκινήθηκα τόσο πολύ», δήλωσε ο συναθλητής του Βλάσης Μάρας.

Ο 37χρονος έχει στη συλλογή του τρία μετάλλια από ευρωπαϊκά (1-1-1) και ένα ασημένιο από παγκόσμιο, όλα στο δίζυγο. «Το ταξίδι που άρχισε πριν από 30 χρόνια τελείωσε. Το καλύτερο μετάλλιο για εμένα ήταν αυτός ο αποχαιρετισμός. Θα μείνω στον χώρο ως προπονητής, υπεύθυνος για το κλιμάκιο των ανδρών στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε. Μαζί με τον Βασίλη Τσολακίδη, «συνταξιοδοτήθηκε» και ο προπονητής του (και παλαιός προπονητής του Δ. Ταμπάκου) Αλέκος Ιωακειμίδης.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Νίκος Ηλιόπουλος αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος στο σύνθετο ατομικό, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε η Αργυρώ Αφράτη. Οι Λευτέρης Πετρούνιας και Βλάσης Μάρας δεν αγωνίστηκαν εξαιτίας κάποιων μικρών μυϊκών ενοχλήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή