ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Αυλαία» για Τσολακίδη σε μια λαμπρή καριέρα

aylaia-gia-tsolakidi-se-mia-lampri-kariera-2132863

Με βουρκωμένα μάτια, οι πρωταθλητές της ενόργανης και οι φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν την… τελευταία παράσταση του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο. Ο 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ολοκλήρωσε την καριέρα του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης και παρέδωσε τη… σκυτάλη στον 16χρονο ανιψιό του, Στέφανο Τσολακίδη, ο οποίος ήδη αποτελεί μέλος της εθνικής εφήβων.

«Οσα μετάλλια και αν έχω κερδίσει, ποτέ άλλοτε δεν συγκινήθηκα τόσο πολύ», δήλωσε ο συναθλητής του Βλάσης Μάρας.

Ο 37χρονος έχει στη συλλογή του τρία μετάλλια από ευρωπαϊκά (1-1-1) και ένα ασημένιο από παγκόσμιο, όλα στο δίζυγο. «Το ταξίδι που άρχισε πριν από 30 χρόνια τελείωσε. Το καλύτερο μετάλλιο για εμένα ήταν αυτός ο αποχαιρετισμός. Θα μείνω στον χώρο ως προπονητής, υπεύθυνος για το κλιμάκιο των ανδρών στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε. Μαζί με τον Βασίλη Τσολακίδη, «συνταξιοδοτήθηκε» και ο προπονητής του (και παλαιός προπονητής του Δ. Ταμπάκου) Αλέκος Ιωακειμίδης.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Νίκος Ηλιόπουλος αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος στο σύνθετο ατομικό, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε η Αργυρώ Αφράτη. Οι Λευτέρης Πετρούνιας και Βλάσης Μάρας δεν αγωνίστηκαν εξαιτίας κάποιων μικρών μυϊκών ενοχλήσεων.