Ριβάλντο: Κινδυνεύουν όσοι έρθουν στη Βραζιλία

Ριβάλντο: Κινδυνεύουν όσοι έρθουν στη Βραζιλία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μην έρθετε στη Βραζιλία, ούτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε για τουρισμό», συμβουλεύει τους υποψήφιους επισκέπτες στη χώρα του ο Ριβάλντο, ύστερα από το νέο κρούσμα εγκληματικότητας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που κόστισε τη ζωή σε μια 17χρονη κοπέλα.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Βραζιλίας, ξέσπασε ακούγοντας την είδηση της δολοφονίας της συμπατριώτισσάς του, η οποία πήγαινε να επισκεφθεί τη μητέρα της το βράδυ του Σαββάτου.

«Σήμερα τα ξημερώματα στο Ρίο ντε Τζανέιρο κάποιοι “χαμένοι” σκότωσαν αυτήν τη 17χρονη κοπέλα», έγραψε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ριβάλντο, συνοδεύοντας την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία της άτυχης νέας. «Η κατάσταση γίνεται κάθε φορά ολοένα και πιο άσχημη στη Βραζιλία. Συμβουλεύω όσους έχουν την πρόθεση να επισκεφθούν τη Βραζιλία ή να έρθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, να παραμείνουν στη χώρα τους. Εδώ θα θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο πρώην σούπερ σταρ της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και της Μπαρτσελόνα, για να καταλήξει λέγοντας: «Κι αυτό, χωρίς να αναφερθώ στην κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και σε όλο αυτό το χάος στα πολιτικά της χώρας. Μόνον ο Θεός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στη Βραζιλία μας!».

Ερευνα του ΟΗΕ έδειξε ότι, κατά μέσον όρο, διαπράττονται 64.000 φόνοι τον χρόνο σε όλη τη Βραζιλία, με διαφορά το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο, αναλογικά με τον πληθυσμό, ενώ πριν από τρεις μήνες το αμερικανικό περιοδικό «Φορμπς» φιλοξενούσε το άρθρο «Η Βραζιλία είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των δολοφονιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή