Οι ελληνικές μάχες στο νερό

Οι ελληνικές μάχες στο νερό

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… ρυθμούς διεθνών διοργανώσεων κινείται ο ελληνικός αθλητισμός. Στη Γερμανία ολοκληρώθηκε, χωρίς την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου από αθλητές μας, το Ευρωπαϊκό της κωπηλασίας, χθες άρχισε στην Ιταλία το παγκόσμιο Φινν (ιστιοπλοΐα) και σήμερα, στο Λονδίνο, οι αθλήτριές μας θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο ραντεβού της Γηραιάς Ηπείρου, στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου αρχίζει σήμερα με τους προκριματικούς στο ελεύθερο του σόλο, όπου τη χώρα εκπροσωπεί η Ευαγγελία Πλατανιώτη, και τους τελικούς στο τεχνικό του ομαδικού. Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τις Μαρία-Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Αννα-Μαρία Ταξοπούλου, Βασιλική Κοφίδη και Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Στο Βραδεμβούργο (Γερμανία), οι κωπηλάτες μας έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και επέστρεψαν χωρίς διάκριση. Η καλύτερη θέση ήρθε από τους αθλητές στην τετράκωπο (Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Διονύση Αγγελόπουλο), οι οποίοι πλασαρίστηκαν στην 5η θέση. Βέβαια, στο βάθρο υπήρχε ελληνικής καταγωγής αθλητής. Στην τετράκωπο πρώτη ήρθε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας (φαβορί για το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο), στη σύνθεση της οποίας βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Λουλούδης. Το ασημένιο κατέκτησε η Λευκορωσία και το χάλκινο η Γαλλία. Στο διπλό σκιφ, οι Νικολαΐδου – Ασουμανάκη δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό και περιορίστηκαν στην πρωτιά στον μικρό τελικό (7η θέση).

Παράλληλα με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης, ύστερα από αρκετά χρόνια, αναδείχθηκε πολυνίκης της διοργάνωσης. Συγκέντρωσε 20 μετάλλια (10 χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα) έναντι 19 του ΝΟ Ιωαννίνων (8-6-5) και 13 του του ΟΕΑ&ΝΑ Βόλου (6-5-2).

Στην Γκαέτα της Ιταλίας διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Φινν. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γιάννης Μιτάκης. Χθες, παρά την άπνοια που επικρατούσε, πραγματοποιήθηκαν δύο ιστιοδρομίας και ο πρωταθλητής μας έφερε μία 29η και μία έβδομη θέση. Βρίσκεται στη 12η της γενικής κατάταξης. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 82 φιννίστες από 27 χώρες. Για πολλούς από αυτούς ο αγώνας αποτελεί την τελευταία «πρόβα» πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και, έτσι, στην Ιταλία βρίσκονται οι καλύτεροι ιστιοπλόοι της κατηγορίας.

Εκτός από τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα υπάρχει κι ένας άλλος διεθνής αγώνας με ελληνική συμμετοχή. Πρόκειται για τους προκριματικούς της παγκόσμιας Λίγκας στο πόλο. Η εθνική ομάδα των ανδρών θα βρεθεί σήμερα στο Σέντες της Ουγγαρίας, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τους Μαγυάρους με στόχο την πρόκριση στον Σούπερ Τελικό (Super Final) της διοργάνωσης (Κίνα, 21-26/6). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να προκριθεί χρειάζεται νίκη, ισοπαλία ή ήττα με λιγότερα από τέσσερα γκολ. Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος θα έχει στη διάθεσή του τους Κώστα Φλέγκα, Στέφανο Γαλανόπουλο (τερματοφύλακες), Μανώλη Μυλωνάκη, Γιώργο Δερβίση, Κώστα Γεννηδουνιά, Γιάννη Φουντούλη, Κυριάκο Ποντικέα, Χρήστο Αφρουδάκη, Βαγγέλη Δελακά, Κώστα Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο, Αλέξανδρο Γούνα και Αγγελο Βλαχόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή