Τέσσερα χρόνια εκτός ποδοσφαίρου ο Πλατινί

Τέσσερα χρόνια εκτός ποδοσφαίρου ο Πλατινί

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος  (πιθανότατα του πρώτου κύκλου) της παραγοντικής καριέρας του Μισέλ Πλατινί έγραψε χθες το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, (ΚΑΣ), επιβεβαιώνοντας την ενοχή του προέδρου της UEFA στην ύποπτη συναλλαγή του με τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, και μειώνοντας απλώς τον αποκλεισμό του από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο στα τέσσερα από τα έξι χρόνια.

Αμεση συνέπεια της απόφασης ήταν η ανακοίνωση παραίτησης του Γάλλου παράγοντα από την ηγεσία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την υπόσχεση ότι τώρα θα αφοσιωθεί στο να καθαρίσει το όνομά του. Παράλληλα, το ημερολόγιο μετράει ότι σε τρία χρόνια και οκτώ μήνες θα μπορεί να επανέλθει στο ποδόσφαιρο, αφού οι τέσσερις πρώτοι μήνες έχουν ήδη παρέλθει.

«Η απόφαση αυτή που επιβάλλει αποκλεισμό, που εκ των πραγμάτων με παρεμποδίζει -λες και γίνεται τυχαία- να θέσω υποψηφιότητα για την επόμενη εκλογή προέδρου στη FIFA» σχολίασε με πικρία ο κ. Πλατινί. Η επόμενη ψηφοφορία για πρόεδρο στη FIFA θα είναι την άνοιξη του 2019. Ωστόσο, εφόσον παρέλθει η τετραετία δεν θα υπάρχει κάτι που θα εμποδίζει τον πρωταθλητή Ευρώπης του 1984 να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία στην UEFA.

Σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe πρώτο φαβορί για τη διαδοχή του κ. Πλατινί στην ηγεσία της UEFA είναι ο αντιπρόεδρος και νυν εκτελών χρέη προέδρου, Ισπανός Ανχελ Μαρία Βιγιάρ και ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας Θοδωρής Θεοδωρίδης. Ο 50χρονος Ελληνας είναι σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο στοιχημάτων Γουίλιαμ Χιλ ο επικρατέστερος μαζί με τον κ. Βιγιάρ, με απόδοση επτά προς ένα και για τους δύο. Η διαδικασία διαδοχής αναμένεται να έχει πολλούς υποψηφίους, κάτι που θα γίνει σαφέστερο κατά την προσεχή σύνοδο της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 18 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή