Αρχίζουν αύριο τα πλέι οφ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται το αλαλούμ σχετικά με την τέλεση του τελικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Μάλιστα, επειδή πλέον εμπλέκεται θέλοντας και μη η Σούπερ Λίγκα και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, η κατάσταση γίνεται περισσότερο δύσκολη.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας που υπάρχει είναι ότι χθες το μεσημέρι υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η ΕΠΟ για να «αντιδράσει» στην απροθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, να πάρει πίσω την υπουργική απόφαση προκειμένου να γίνει ο τελικός Ολυμπιακού – ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή, δεν θα όριζε τους διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, που θα γίνουν αύριο. Η πληροφορία εξόργισε τις μεγάλες ΠΑΕ που μετέχουν στα πλέι οφ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που άρχισαν να διαρρέουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΠΟ με αγωγές αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη. Τελικά, έπειτα από επικοινωνία του προέδρου της Σούπερ Λίγκας με την ΕΠΟ, αποσαφηνίστηκε ότι οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ θα οριστούν σήμερα.

Από κει και πέρα στον αέρα παραμένει ο τελικός κυπέλλου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή ότι δεν θα γίνει στις 15/5, ενώ χθες κύκλοι του υπουργείου υποστήριζαν ότι η ΕΠΟ προσπαθεί να προκαλέσει τεχνητή ένταση, συσχετίζοντας δύο διαφορετικές διοργανώσεις όπως είναι τα πλέι οφ με τον τελικό του Κυπέλλου και πρόσθεταν ότι η υπουργική απόφαση για το δεκαήμερο παραμένει, ενώ το ΟΑΚΑ είναι κρατικό γήπεδο και δεν μπορεί να παρανομήσει, διότι δεσμεύεται από τις υπουργικές αποφάσεις.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ειδοποίησε τους εμπλεκόμενους φορείς για την απόφασή της να ορίσει τον τελικό στις 15/5, δηλαδή σε ημερομηνία που βάσει της ισχύουσας υπουργικής απόφασης δεν μπορεί να γίνει.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γ. Γκιρτζίκης, βρίσκεται στο Μεξικό για τις εργασίες του κογκρέσου της FIFA και ενημερώνει την παγκόσμια ομοσπονδία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ενα άλλο θέμα που έχει προκύψει αφορά τις ημερομηνίες τέλεσης των πλέι οφ. Μετά την προχθεσινή επιστολή της Nova προς τη Σούπερ Λίγκα, με την οποία ζητούσε να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των πλέι οφ, αλλιώς θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες ρήτρες, χθες έστειλε επιστολή η Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ, ζητώντας να μην αλλάξει το πρόγραμμα των πλέι οφ όπως αυτό προέκυψε από την κλήρωση. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Παναθηναϊκός, που ζητεί το πρόγραμμα των πλέι οφ να μην αλλάξει. Αυτό θα υποστηρίξει και στη συνάντηση που θα γίνει στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας μεθαύριο προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τις ημερομηνίες.

Μιλώντας στον Σπορ FM, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος υποστήριξε, για το ενδεχόμενο να μη γίνουν τα πλέι οφ: «Θα είναι καταστροφή κάτι τέτοιο για το ποδόσφαιρο. Στη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αν πέρασε το δικό μου ή του άλλου. Υπάρχει ένας μεγάλος χαμένος, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω ότι όλα είναι άγια και καλά, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα που θα μας πάει πολύ πίσω. Ολες οι ομάδες πάλευαν για μια θέση στα πλέι οφ και τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Οι οικονομικές συνέπειες είναι τεράστιες, αλλά και επικοινωνιακά δεν είναι ακόμη μια μαχαιριά. Είναι η μαχαιριά για το ποδόσφαιρό μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα ολοκληρώσουμε τα πλέι οφ. Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα ως λίγκα. Οι ομάδες προπονούνται, δεν ξέρουν πότε θα παίξουν, ποια αγωνιστική θα γίνει και πότε. Θα προσπαθήσω να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει με αμοιβαίες υποχωρήσεις να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα σε 20 μέρες για να τελειώσει η σεζόν. Θέλω να πιστεύω πως θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρούμε μια λύση να τελειώνουμε. Μίλησα με τον κ. Γκιρτζίκη, δεν μου έδωσε να καταλάβω πως είναι στις σκέψεις του να μη γίνουν τα πλέι οφ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή