Στους τελικούς ο Ολυμπιακός

Στους τελικούς ο Ολυμπιακός

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κίνδυνος που διαισθάνθηκε για την ανακοπή της αήττητης πορείας του προς τους τελικούς των πλέι οφ ο Ολυμπιακός αφύπνισε τον εγωισμό του στα 16 τελευταία λεπτά του τρίτου ημιτελικού με την ΑΕΚ και, με επιμέρους σκορ 25-46, μετέτρεψε το 50-33 σε 75-89, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την πρόκριση (3-0). Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού του για την υπεράσπιση του περυσινού τίτλου και θα περιμένει στους τελικούς τον νικητή του έτερου ημιτελικού, Αρη – Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί σήμερα (19.00) στην τέταρτη πράξη της σειράς. Η ΑΕΚ αναμένει τον ηττημένο του άλλου ζευγαριού και θα έχει ξανά μειονέκτημα έδρας στους αγώνες διεκδίκησης της τέταρτης θέσης.

Ενθουσιασμός, πάθος και μεγάλη αμυντική διάθεση είχαν φέρει την ΑΕΚ στη θέση της «οδηγού» του αγώνα μέχρι το 24΄, αλλά κουράστηκε και δεν κατάφερε να «κρύψει» το διαχρονικό πρόβλημα ανομοιογένειας (επτά αλλαγές ξένων παικτών) που έχει σε ολόκληρη τη φετινή περίοδο, και σε 5 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό γνώρισε ισάριθμες ήττες. Η αντίδραση των «Ερυθρολεύκων» είχε πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος σημείωσε τους περισσότερους πόντους στην εξάλεπτη αντεπίθεση της ομάδας του στην τρίτη περίοδο και ενώ ο Βασίλης Σπανούλης βρισκόταν στον πάγκο.

Η επαναχρησιμοποίηση του αρχηγού του Ολυμπιακού, μαζί με τον Χάκετ και τον Μάντζαρη, απέφερε ευεργετικά αποτελέσματα στην επίθεση του Ολυμπιακού, με τους 34 πόντους που σημειώθηκαν, έναντι μόλις των 14 που σκόραραν οι γηπεδούχοι.

Στον αντίποδα, ο Μπράουν ήταν η μόνιμη απειλή για το καλάθι του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο (49-39), αλλά ήταν αναμενόμενο ότι θα τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του, ενώ η αντικατάστασή του από τον Κατσίβελης και τον Παπαντωνίου ήταν πενιχρή.

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 9 (3), Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Κάρτερ 9 (1), Μπράουν 17 (2), Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Μωραΐτης, Μαυροειδής 4, Ερικ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 6, Παπαπέτρου 9 (1), Σπανούλης 13 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 6 (2), Γουόρικ, Χάκετ 18 (3), Λοτζέσκι 14 (1), Παπανικολάου 4.

«Πράσινα» ξενύχτια

Το τρίτο ημίχρονο του τρίτου ημιτελικού Αρη – Παναθηναϊκού ήταν ιδιαιτέρως παρασκηνιακό εκτός του γηπέδου. Οι Γκιστ, Φελντέιν και Χέινζ εθεάθησαν να διασκεδάζουν σε μπαρ της Θεσσαλονίκης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παραμονές του τρίτου ημιτελικού, αλλά και ύστερα απ’ αυτόν. Οι τρεις Αμερικανοί διέφυγαν από το ξενοδοχείο και εθεάθησαν να ξενυχτούν από παράγοντα του Αρη (παρακολουθούσε τον Τζαμέλ Χάγκινς, παρότι είναι τραυματίας) και διοχέτευσε το βίντεο του κινητού του στα ΜΜΕ.

Η αντίδραση του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν να αποκλείσει τους τρεις παίκτες από τη μελέτη του βίντεο και την προπόνηση. Ο προπονητής σήμερα θα αποφασίσει, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, αν θα τους συμπεριλάβει στην 12άδα για το τέταρτο παιχνίδι με τον Αρη (19.00), ενώ είναι δεδομένη η επιβολή προστίμου. Αντίθετα, ο Νικ Καλάθης επιστρέφει στην πεντάδα.

Παράλληλα, οι «Πράσινοι» κατηγορούν τους γηπεδούχους ότι έτυχαν «εχθρικής» αποχώρησης στα αποδυτήρια, που προκάλεσε άσεμνη χειρονομία από τον τεχνικό Αργύρη Πεδουλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή