«Επιασε» τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ

«Επιασε» τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

O ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στην άδεια Τούμπα, ενώ λίγο νωρίτερα ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να πάρει το τρίποντο στη Ν. Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ και άφησε ήδη πίσω του την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε χθες με 2-1, έπειτα από νέα ανατροπή στην Τούμπα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και διαμαρτύρονται για τη φάση του 16΄ όταν ο Μάνταλος έδωσε πέναλτι και πήρε πίσω την απόφασή του σε χέρι του Λέοβατς (επιθετικό Αραβίδη). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει και το κατάφερε, αλλά στο 44΄ ένα τραγικό λάθος του Γλύκου έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα. Η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και ο Γιόχανσον την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 στο 44΄.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Εφτασε στην ισοφάριση με εκπληκτικό σουτ του Ροντρίγκες στο 62΄ και στο 83΄ έπειτα από πολύ έξυπνη μπαλιά 40 μέτρων του Τζαβέλλα, ο Μυστακίδης με κεφαλιά κρέμασε τον Μπαρόχα κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο τέλος του αγώνα, Κάτσε και Μπαρμπόσα συνεπλάκησαν και αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα.

«Αξίζαμε τη σημερινή νίκη. Ημασταν καλύτεροι στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα», είπε ο Βλάνταν Ιβιτς μετά τον αγώνα, ενώ ο Στέλιος Μανωλάς τόνισε: «Δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης από ένα λάθος. Η εικόνα της ομάδας μας ήταν καλή».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (Σκόνδρας 68΄), Τσίμιροτ, Τζιόλης, Πέλκας (Κάτσε 67΄), Ζάιρο (Μυστακίδης 82΄), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Βίλα (Σοϊλέδης 57΄), Κολοβέτσιος, Αρθο, Μπρίτο, Σιμόες, Μπαρμπόσα, Γιοχάνσον (Πέκχαρντ 85΄), Αραβίδης, Τζιμπούρ, Βάργκας (Κορδέρο 70΄). 

Στη Ν. Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα χάρις σε ένα υπέροχο γκολ του Λέτο στο 66΄, με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1 τον Πανιώνιο που είχε προηγηθεί με γκολ – δώρο του Στιλ στον Ανσαριφάρντ στο 52΄. Το γήπεδο αυτό έχει γίνει ο… εφιάλτης του Αγγλου τερματοφύλακα, καθώς έχει δεχθεί εκεί ίσως τα δύο πιο αστεία γκολ της καριέρας του, από τον Μπακασέτα στο ματς του α΄ γύρου και τον Ιρανό χθες. Αντί να διώξει με τα πόδια στο πισωγύρισμα του Νάνο, επιχείρησε να μπλοκάρει, αλλά στην πορεία το μετάνιωσε φοβούμενος το έμμεσο φάουλ. Αφησε την μπάλα να περάσει κάτω από το κορμί του και έδωσε μια υπέροχη ασίστ στον Ανσαριφάρντ σε άδειο τέρμα.

Ο Ιρανός είχε μια μεγάλη ευκαιρία πριν από το 1-0 κι άλλη μία στο 59΄, όταν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Στιλ. Οι «κυανέρυθροι» είχαν δική τους και την τελευταία φάση του ματς, όταν ο Μολέδο έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή σε προσπάθεια του Μπαργκάν στο 94΄, με τον Παναθηναϊκό να έχει πέρα από το πολύ όμορφο γκολ του Λέτο με αριστερό σουτ, ένα δοκάρι με τον Μπεργκ στο 33΄. Ηταν οι μοναδικές φάσεις που οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν απειλητικοί, καθώς δεν είχαν τρόπους να εξαργυρώσουν τη μεγάλη κατοχή μπάλας απέναντι σε μια ομάδα που τους πρέσαρε καλά. Φάνηκαν, μάλιστα, απρόθυμοι να ρισκάρουν μετά το 1-1, μένοντας έτσι χωρίς νίκη σε εφτά σερί αγώνες κόντρα στις τρεις ομάδες που αντιμετωπίζουν στα πλέι οφ.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Δεν μου άρεσε η αντίδρασή μας μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία. Χάθηκε η συγκέντρωση, δεν έχει σημασία ποιος έκανε το λάθος», δήλωσε ο Στραματσόνι, με τον Ουζουνίδη να τονίζει: «Είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να νικήσουμε. Δείξαμε ότι ο Πανιώνιος δεν είναι τυχαία στα πλέι οφ. Δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Β. Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (72΄ Μπαργκάν), Μασούρας (89΄ Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69΄ Καραμάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (79΄ Αμπέντ), Εβαντζελίστα (62΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87΄ Μαμούτε), Μπεργκ.

Η βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική:

1. ΠΑΟΚ 3

2. Παναθηναϊκός 3

3. ΑΕΚ 2

4. Πανιώνιος 1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή