Η ΕΠΟ ορίζει στο… άγνωστο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η ΕΠΟ προσαρμόστηκε στα δεδομένα και όρισε τον τελικό κυπέλλου, Ολυμπιακού – ΑΕΚ, την Τρίτη 17 Μαΐου, δηλαδή σε ημερομηνία που δεν απαγορεύεται η τέλεσή του από την εν ισχύι υπουργική απόφαση, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει μπλεγμένη και ο τελικός να είναι στον αέρα.

Η απόφαση της ΕΠΟ είναι η μη αλλαγή των όρων διεξαγωγής του τελικού, που ερμηνεύεται ως διατήρηση των ίδιων βοηθών διαιτητών που θα πλαισιώσουν τον κοινή συναινέσει διαιτητή του τελικού, Τ. Σιδηρόπουλο.

Η στάση της ΕΠΟ ως προς το θέμα των βοηθών διαιτητών προκάλεσε την ανεπίσημη αντίδραση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό υπουργείου, που διέρρεε ότι επιμένει ο τελικός να γίνει με τους βοηθούς διαιτητές που έχει ο Σιδηρόπουλος στους διεθνείς αγώνες ή με ξένους διαιτητές.

Με βάση αυτήν την τοποθέτηση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμα και της εκ νέου αναβολής!

Πρόβλημα έχει προκληθεί και στη Σούπερ Λίγκα, αφού ο ορισμός του τελικού για τις 17/5 διαταράσσει τους αγώνες της δεύτερης και τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ, που έχουν προγραμματιστεί στις 15/5 και 18/5, αντίστοιχα.

Η Nova επανέλαβε ότι θέλει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των πλέι οφ, άλλως θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες, που προβλέπονται στη σύμβασή της με τoν συνεταιρισμό σχετικά με προγραμματισμένους αγώνες που αναβάλλονται.

Η Σούπερ Λίγκα τάσσεται επί της αρχής με τη θέση της Nova, περί μη αλλαγής των ημερομηνιών των πλέι οφ, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση της υπερκείμενης ποδοσφαιρικής αρχής, που είναι η ΕΠΟ.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση κάλεσε σε συνάντηση για σήμερα το μεσημέρι τις τέσσερις ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ. Ομως από τη στιγμή που ακόμα η διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου είναι αμφίβολη και δεν αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως σήμερα το μεσημέρι, η συζήτηση στην οποία καλεί, η Σούπερ Λίγκα, είναι άνευ αντικειμένου, όπως υποστήριζαν χθες πηγές προσκείμενες στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει τα πλέι οφ να ολοκληρωθούν στις 29/5.

Από την πλευρά της ΕΠΟ διαρρεόταν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στο θέμα των διαιτητών, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ομοσπονδία ήταν το ύφος της ανακοίνωσης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων: «Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι “εκ των ων ουκ άνευ” προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση. (…). Η ΕΠΟ δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο, κ.λπ.)», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή