Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Ζίκα

Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Ζίκα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και σοβαρότερη εμφανίζεται η κατάσταση στη Βραζιλία με τον ιό Ζίκα, καθώς μόλις 12 εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε προειδοποίηση στους επισκέπτες της Βραζιλίας εν όψει των Αγώνων, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τη σχέση του ιού με τη μικροκεφαλία των βρεφών και ένας Καναδός επιστήμονας πρότεινε την αναβολή ή μετακίνηση των Αγώνων από το Ρίο.

Ο ΠΟΥ κάλεσε χθες τις εγκύους που θα επισκεφθούν τη Βραζιλία να αποφύγουν τις περιοχές της χώρας όπου σημειώνει έξαρση ο ιός, κυρίως στα βόρεια της χώρας του καφέ, αλλά και γενικά τις γυναίκες να αποφεύγουν το σεξ με άτομα που έρχονται από περιοχές όπου σαρώνει ο Ζίκα, ή να λαμβάνουν προφυλάξεις. Γενικά κάλεσε όσους μεταβούν στη Βραζιλία να πάρουν προφυλάξεις κατά των κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό.

Νωρίτερα επιστήμονες επαλήθευσαν με πειράματα σε ποντίκια την πρόκληση μικροκεφαλίας από τον ιό Ζίκα, ενώ η έγκυρη περιοδική έκδοση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για τη Δημόσια Υγεία περιείχε προχθές άρθρο Καναδού επιστήμονα που ζητεί τη μετακίνηση ή αναβολή ή και ακύρωση των Ολυμπιακών του Ρίο για να μην εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο ο Ζίκα. Η ΔΟΕ, πάντως, επανέλαβε χθες ότι οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή