Και λίγη μπάλα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτέλους είχαμε ποδόσφαιρο την εβδομάδα που πέρασε και… ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε. Τώρα το τι μπάλα παρακολουθήσαμε και τι διαιτησίες είδαμε, καλύτερα να μην ασχοληθούμε, γιατί θα μελαγχολήσουμε πάλι.

Ας σταθούμε λοιπόν μόνο στα αγωνιστικά, προσπαθώντας να ξεχάσουμε τη σύρραξη των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, έπειτα από τη λήξη του αγώνα, στην Τούμπα. Δεν ξέρω αν τα όσα διαδραματίστηκαν έφτασαν στα αυτιά ή στα μάτια του κ. Κοντονή. Το σίγουρο είναι πως οι «ισχυροί άνδρες» των δύο ομάδων αρνήθηκαν να αναφερθούν στα γρονθοκοπήματα των παικτών τους.

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική κατάσταση των τεσσάρων, ο Πανιώνιος έδειξε πως παραμένει ομάδα συνόλου, αλλά ακόμα η φανέλα του δεν έχει το «ειδικό βάρος», ώστε να κάνει την υπέρβαση. Απέναντι σε έναν προβληματικό, σε άλλον ένα αγώνα εκτός έδρας, Παναθηναϊκό, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα του έδιναν αυτοπεποίθηση, πως κάτι περισσότερο, από την απλή συμμετοχή στα πλέι οφ, μπορεί να πετύχει.

Οι «πράσινοι» μπόρεσαν να ξεπεράσουν το λάθος του Στιλ και να ισοφαρίσουν με το υπέροχο γκολ του Λέτο. Ομως, αν θέλουν να πετύχουν τον στόχο και να παίξουν στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αρκούν μόνο οι εξάρσεις του Αργεντινού. Ο Στραματσόνι πρέπει να βρει αγωνιστικούς τρόπους για να μπορέσει να αντεπεξέρχεται η ομάδα του σε δύσκολα παιχνίδια. Και σίγουρα τα όσα έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, είναι με τον δείκτη δυσκολίας στο «κόκκινο».

Στην άδεια Τούμπα ο γηπεδούχος έδειξε να επηρεάζεται από το «κρύο» περιβάλλον. Η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε και πήρε το προβάδισμα. Ομως για πολλοστή φορά, φάνηκε πως το ρόστερ της υπολείπεται κατά πολύ ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μίνι αυτό πρωτάθλημα. Η απουσία του Μάνταλου δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Ομως, θα είναι λάθος να αποτελέσει και τη δικαιολογία για την ήττα. Οπως ακριβώς και οι διαιτητικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε και έφτασε σε μία ακόμα ανατροπή. Και μόνο αυτό, αποδεικνύει πως παραμένει με τη στόφα μεγάλης ομάδας που δεν συμβιβάζεται με την ήττα. Κι αυτό δίνει το δικαίωμα σε τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδούς, να ελπίζουν στην πρωτιά. Το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στα τρία παιχνίδια στην Αττική. Γιατί εκεί είναι η «Αχίλλειός του πτέρνα».

Και για να μην… ξεχνιόμαστε: Η ιλαροτραγωδία με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου συνεχίζεται. Δεν τολμώ να γράψω αν θα γίνει ή όχι την εβδομάδα που μας έρχεται. Πιστεύω, πλέον, πως κάποιοι ή κάποιος θέλουν να τον ματαιώσουν οριστικά. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι κανείς δεν βάζει… νερό στο κρασί του, ώστε να σταματήσουμε να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς.

Και ως υστερόγραφο να σημειώσω πως η διοίκηση της Γουέστ Χαμ αποφάσισε τον ισόβιο αποκλεισμό στους οπαδούς της που επιτέθηκαν στο πούλμαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή