Η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στον τελικό του φάιναλ φορ με οδηγό τα «παθήματα» – Νίκησε 88-81 την Λοκομοτίβ

Η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στον τελικό του φάιναλ φορ με οδηγό τα «παθήματα» – Νίκησε 88-81 την Λοκομοτίβ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To…οκτάκις εξαμαρτείν που είχε η ΤΣΣΚΑ στις 13 προηγούμενες συμμετοχές της στους ημιτελικούς των ευρωπαϊκών φάιναλ φορ, προσέδωσε… “σοφία” στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και στον ίδιο τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος έχοντας και το περσινό πάθημα αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό, οδήγησε την ρωσική “αρκούδα” στον φετινό τελικό της διοργάνωσης. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε (88-81) την συμπατριώτισσα της και “σταχτοπούτα” του φάιναλ φορ, Λοκομοτίβ Κούμπαν, θα παίξει για έκτη φορά στον τελικό της Ευρωλίγκα και περιμένει τον νικητή του έτερου ημιτελικού, Φενέρμπαχτσε-Λαμποράλ Κούτσα για να διεκδικήσει τον έκτο τίτλο πρωταθλήτριας Ευρώπης, στην ιστορία της.

Η αμυντική συγκέντρωση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η “αρχοντική” εμφάνιση του Ντέ Κολό που ήταν μακράν ο πρώτος σκόρερ του ημιτελικού και η καθοριστική παραγωγή πόντων από τους Ρώσους παίκτες, έκριναν την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ και ενώ στον αντίποδα, η Λοκομοτίβ δεν κατάφερε να επεκτείνει χρονικά τα δίλεπτα ξεσπάσματα που είχε στην απόδοση της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΤΣΣΚΑ στα επιμέρους σκορ και στα τέσσερα δεκάλεπτα, δημιούργησε διαφορά 11 πόντων μόνο στο πρώτο (23-12) και στις τρείς επόμενες περιόδους, η Λόκο του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε οριακά μεγαλύτερη παραγωγικότητα κατά 3 πόντους, αλλά η ΤΣΣΚΑ…φρόντισε να διατηρήσει με…θρησκευτική ευλάβεια το προβάδισμα του σκορ που κυμάνθηκε από την ανώτατη τιμή των 17 πόντων, μέχρι τους έξι.

Η Λοκομοτίβ, παρά την απειρία της, λόγω της πρώτης συμμετοχής σε φάιναλ φορ, θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στην διεκδίκηση της νίκης, αν στην αμερικανική τριάδα των Ντιλέινι, Ντρέιπερ και Ράντολφ που σημείωσαν συνολικά 56 από τους 81 πόντους, υπήρχε ρωσική…συμπαράσταση. Η ΤΣΣΚΑ απέδειξε και στην πράξη ότι υπερτερούσε στις επιλογές του πάγκου και ο Ιτούδης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, χωρίς να υπάρξει η ανάλογη “απάντηση” από τον πάγκο της Λοκομοτίβ.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε καλά αντανακλαστικά σε κάθε προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ να “ανοίξει” την διαφορά του σκορ, αλλά ο ρυθμός του αγώνα δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχο των αντιπάλων της και δικαίωσε την αμυντική νοοτροπία του Ιτούδη που εμπέδωσαν οι παίκτες του. Η Λόκο προσπάθησε να… “μιμηθεί” τον Ολυμπιακό και την ανατροπή στο τελευταίο τρίλεπτο του περσινού ημιτελικού, στην Μαδρίτη, αλλά οι “φύλακες” της ΤΣΣΚΑ είχαν την απαραίτητη γνώση. Το άστοχο τρίποντου του Ντιλέινι στο στα 21’’ πριν από την λήξη και ενώ το σκόρ ήταν 86-79,  απεσώβησε νέες ιστορικές “λαχτάρες” της ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-37, 68-59, 88-81.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 30 (2), Τεόντοσιτς 8 (2), Φριντζόν 13 (2), Τζάκσον, Βοροντσέβιτς 9 (3), Χίγκινς 7 (1), Χριάπα 9 (1), Κουρμπάνοφ, Χάινς 8.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: Ντιλέινι 26 (4), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 13 (11 ριμπ.), Ντρέιπερ 17 (3), Μπίκοφ, Τζάνινγκ 7 (1), Βορόνοφ, Ζούμπκοφ, Μπρόκχοφ 12 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή