Eνα ομοίωμα βόμβας αναστάτωσε το Μάντσεστερ

Eνα ομοίωμα βόμβας αναστάτωσε το Μάντσεστερ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, τελικά, θα διεξαχθεί ο αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπόρνμουθ για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, μετά το μεγάλο φιάσκο στο οποίο εκτέθηκαν προχθές οι τοπικές αρχές, εξαιτίας ενός ομοιώματος βόμβας που είχε μείνει κατά λάθος στις εξέδρες του Ολντ Τράφορντ.

Λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα που θα έκρινε την είσοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, και συνεπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε στο Ολντ Τράφορντ και σε άλλες περιοχές της πόλης της βορειοδυτικής Αγγλίας άσκηση προσομοίωσης τρομοκρατικής επίθεσης. Αυτό δεν είναι κάτι περίεργο, καθώς συχνά ασκούνται με τον τρόπο αυτόν οι αγγλικές αρχές, για να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.Το περίεργο ήταν ότι μία από αυτές τις εκπαιδευτικές βόμβες, που έπρεπε να είχε εντοπιστεί κατά την άσκηση και απομακρυνθεί από το Ολντ Τράφορντ, παρέμεινε στις εξέδρες του «Θεάτρου των Ονείρων».

Ενας υπάλληλος του γηπέδου εντόπισε τη «βόμβα» αυτή λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα για την αγωνιστική – αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ, ειδοποίησε τους υπεύθυνους ασφαλείας και εντός ολίγων λεπτών –με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, είναι η αλήθεια– οι φίλοι των δύο ομάδων εκκένωσαν το γήπεδο.

Ενα ομοίωμα…

Ηρθαν οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής ομάδας με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ήρθαν και οι πυροτεχνουργοί, έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη και αποκαλύφθηκε ότι η «βόμβα» που έδειχνε εντελώς αληθινή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aστυνομίας του Μάντσεστερ, δεν ήταν παρά ομοίωμα κινητού τηλεφώνου, συνδεδεμένο με σωλήνες αερίου.

Οι Aρχές διέταξαν άμεσα επείγουσα έρευνα για το περιστατικό, που αν μη τι άλλο ενόχλησε πρώτα απ’ όλα τους οπαδούς των φιλοξενουμένων, ενώ πλέον ο αγώνας (μετά το πέρας των υπολοίπων ματς) δεν κρίνει τίποτα.

Η Μπόρνμουθ ανακοίνωσε χθες ότι θα πληρώσει όλα τα έξοδα ταξιδιού με το λεωφορείο από τις νότιες ακτές της χώρας στον βορρά για το αποψινό παιχνίδι, που αφορά σε συνολική απόσταση 800 χιλιομέτρων, σε όσους οπαδούς της έχουν τα εισιτήρια από προχθές και θέλουν να ξαναπάνε στο Μάντσεστερ.

Η Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι θα καλύψει το 100% των εισιτηρίων, κοστίζοντας στην ομάδα 3,8 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή