Πέφτει η αυλαία του Κυπέλλου Ελλάδος

Πέφτει η αυλαία του Κυπέλλου Ελλάδος

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα στάδιο στο οποίο έχουν διεξαχθεί κάθε είδους συγκλονιστικοί τελικοί, το Κύπελλο Ελλάδος θα ρίξει απόψε την αυλαία του με το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ενας τελικός που πέρασε από… 40 κύματα, ένας τελικός «βουβός», καθώς οι θεατές θα είναι ελάχιστοι προσκεκλημένοι.

Πέρασαν 24 ημέρες από την πρώτη προγραμματισμένη ημερομηνία αυτού του πολύπαθου τελικού και άπαντες στον Ολυμπιακό υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τα πλάνα τους, αγωνιστικά και μη. Απόψε όλοι, πλην του τραυματία Ελαμπντελαουί, δηλώνουν έτοιμοι για την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου προκειμένου να ολοκληρώσουν και τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Μάρκο Σίλβα προτίμησε να μην ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και να αποφασίσει σήμερα ποιοι θα συμπεριληφθούν στη 18άδα. Από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει τα γάντια του βασικού στον Ρομπέρτο, είναι πολύ πιθανό να μείνει στην εξέδρα ο Στέφανος Καπίνο προκειμένου να είναι στον πάγκο ο νεαρός Κατσιμήτρος. Με δεδομένο ότι στους 18 ποδοσφαιριστές που θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνος, οι δύο πρέπει να είναι κάτω των 21 ετών, ο Πορτογάλος προπονητής δεν θέλει να χαραμίσει μία θέση αναπληρωματικού. Σύμφωνα με τα όσα έχει δοκιμάσει ο Σίλβα στις τελευταίες προπονήσεις, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Ρομπέρτο, δεξιά στην άμυνα τον Σαλίνο, αριστερά τον Μαζουακού και την τετράδα θα συμπληρώνουν οι Ντακόστα και Σιόβας. Στα χαφ θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, ρόλο οργανωτή θα έχει ο Φορτούνης, στα άκρα οι Φουστέρ και Ερνάνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε.

Το κλίμα είναι εξαιρετικό και στην Ενωση, η οποία πιστεύει πως πρέπει να είναι συνεπής στο ραντεβού με τον 15ο τίτλο Κυπέλλου της ιστορίας της στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οπαδοί των «κιτρινόμαυρων», εμψύχωσαν την ομάδα στο ξενοδοχείο χθες το βράδυ, θέλοντας να τονώσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών, ενόψει του σημερινού τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης και θα χρειαστεί αγωνιστική και ψυχική υπέρβαση των ποδοσφαιριστών του, προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο στην πρώτη σεζόν της επιστροφής στην πρώτη κατηγορία. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Στέλιος Μανωλάς υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, πλην του τιμωρημένου Ελντερ Μπαρμπόζα. Ως προς το σχήμα, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν ο Πέτρος Μάνταλος θα ξεκινήσει βασικός. Το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του αρχηγού της ομάδας, ωστόσο η αγωνιστική απραξία του διεθνούς μέσου ενδέχεται να αναγκάσει τον προπονητή της ΑΕΚ να τον χρησιμοποιήσει στην πορεία του αγώνα και όχι ως βασικό.

Ως προς τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ο Αλεν Μπαρόχα θα είναι τερματοφύλακας. Στην άμυνα, δεξιά ο Ροντρίγκο Γκάλο, αριστερά ο Ντίντακ Βιλά και στο κέντρο της άμυνας οι Θέσαρ Αρθο και Δημήτρης Κολοβέτσιος. Στο κέντρο, σίγουρα θα βρίσκονται οι Σιμόες και Γιόχανσον. Αν ο Μάνταλος ξεκινήσει βασικός, τότε θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από την τριάδα των επιθετικών που θα αποτελείται από τους Ρόναλντ Βάργκας, Χρήστο Αραβίδη και Ράφικ Τζεμπούρ. Σε περίπτωση που ο Μάνταλος βρεθεί στον πάγκο, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Κορδέρο και Πλατέλλας. Η συνέχεια σήμερα στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή